[]

ATM'lerde Virüs Alarmı.

Ekşi Sözlük'te başlığı açılmış ama pek kaale alınmamış durumdur. #15781418

haberi de şurada vardır. www.hurriyet.com.tr

ancak bugün aldığım bilgilerle duyuru kısmında yeniden konuyu ele almak istedim.

atam'den kart kopyalanaması bir kaç gün önce karakedy'in kuzenin başına gelmiştir. olayın nasıl olduğuna dair tartışmamıza rağmen anlayamamıştık. yukarıda linkini verdiğim haber ile durum netleşti. Banka atmlerinde, içeriden birileri tarafından konulduğu düşünülen, virüsler kart bilgilerini kopyalıyor.

kuzene haberi anlattığımızda, virüs konusunda bilgisi olmadığını, sancak savcılığa başvurmak için polise gittiğinde atm'den kart okuma ile ilgili olaral polisin dört banka sıraladığını söyledi. En çoktan, an aza doğru:
1- Akbank
2-Yapı Kredi
3- İş Bankası
4- Garanti Bankası

bugün vadeli hesabımızın internet şifresini almak için akbank çağrı merkezi ile konuşurken durumu sorduğumuzda aldığımız cevap ilginç oldu:

"Böyle şeyler oluyor ama çok kişiyle paylaşmayın. Bir durum olduğunda bizi arayın."
Çok kişiyle paylaşmayın. Niye lan? Bu kadar mı boka battınız da duyurulmasını istemiyoruz.

aha ben burada az kişiyle paylaşıyorum. Onlar birilerine anlatırsa bilemem.

Uyarımdır: kartlarınızı atm'lerde kullandıktan (özellikle benzin istasyonu, garaj vb.lerden )sonra kesinlikle işlem fiş€i alın ve daha sonra hesap hareketlerini telefon ile ya da netten takip edin.

Demedi demeyin.

 
çok kişiye anlatırsanız bir panik ortamı oluşur ve kartı kopyalanan kopyalanmayan herkes bizi arar ağzımıza sçılır dolayısıyla. kartınızda bi sorun olduysa arayın önlemini alalım hemen, biz de insanız çünkü aynı anda herkese cevap veremeyiz dimi ;)


  • yazbitmesinsipidikterlikdolabagirmesin  (21.03.09 01:32:33) 
siz de insansınız da biz insan değil miyiz arkadaşım?

alışveriş yaptıktan sonra k.kartı fişimi alıp cebime atıyorum. kontrol falan etmiyorum. niye şifresi sadece bende var, internetten de alışveriş yapmıyorum ayrıca kredi kartımı masa altından çektirtmem gözümün önünden çektiririm ki bi kopyalama olmasın diye.

insanlara alışveriş yaptıktan sonra mutlaka kontrol edin falan demeniz gerekmez mi sizin??? virüsü söyleyin söylemeyin ama bu yapılan insanlık değil ayıptır. bir sorunu gizlemek kişilik haklarına yapılan en büyük ayıplardan biridir.
  • atrin  (21.03.09 10:07:57) 
işin ilginç tarafı bu haberler basında pek fazla yayımlanamaz. zira yayınlarlarsa reklam alamazlar.


  • modesttiago  (21.03.09 12:32:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.