[]

1984 george orwell

bu kitabın en iyi çevirisi hangisidir?

hangisini almalı?

evekitap'tan alınır mı, can yayınları çevirisi iyi midir?

 
ben can yayınlarını dendedim memnunum


  • lansta  (18.08.13 14:53:31) 
lansta+1


  • sterenucleus  (18.08.13 14:56:45) 
candan başka yayınevi var mıymış ki? aa. can gayet iyiydi bana göre. ben evekitaptan hiçbir şey almazdım bir de.


  • okuyamıyom ben ya  (18.08.13 14:57:51) 
can çevirisi gayet iyi.


  • doxanikee  (18.08.13 15:10:09) 
konuyla alakasız olacak ama kitabı okumadan filmi izlemeyin derim.


  • avkatbey  (18.08.13 15:11:27) 
başka nerden yayınlandı bilmiyorum ama can yayınları beni tatmin etmedi.
internetten orjinal metniyle karşılaştırdım; bazı kısımlar gerçekten ciddi anlam daralmalarına sebep olacak şekilde çevrilmiş.
onu okudum ben de ama başka bişey bulabilirsen onu dene bence.
  • dafaiss  (18.08.13 18:36:39) 
hangi çevirisi iyidir diye araştırmadan önce baksanıza birden fazla çevirisi var mı, diye. can'dan başka çevirisi yok. zaten yabancı eser de olsa yazarın ölümünün üstünden 70 yıl geçmedikçe eseri basmak serbest olmayacağı için illa yayın haklarını satın almak gerekiyor. kabul edersiniz ki bu durumda da yayın haklarının sahipleri tek bir yayıneviyle anlaşıyorlar ve tek bir yayınevinden çıkıyor çeviriler. birden fazla çeviri olduğu zaman anlayın ki yazarın ölümünün üstünden 70 yıl geçmiş ya da yayın hakları başka bir yayınevine devredilmiştir.


  • microfiction  (18.08.13 20:52:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.