[]

hukuksal nafaka sorusu

1992 doğumlu bir arkadaşımın mesajı,

"Babamla annem 1998'den beri ayrı. Başta annem ve bana nafaka ödemesi gerekiyordu. O zamanın parasıyla 75 TL bana, 25 TL de anneme vermesi gerekiyordu. Ödemeyince annem icraya vermişti. Maaşına el konulup taksitler halinde alındı o para. 2000 yılında annem evlenip Almanya'ya gidince ben de İzmir'e babamın yanına gidip 1 sene onunla beraber kaldım, 1 senenin sonunda ben de Almanya'ya annemin yanına gittim ve 2006'da Türkiye'ye döndük.

2007'den 2011'e kadar ayda 150 TL gibi şakanın da şakası bi miktar gönderdi. Üniversiteyi kazanınca 400 TL göndermeye başladı ama ev kirası, fatura falan filan gibi şeylerin altından kalkamadığımı söyledim. Yapabileceğinin en fazla 500 TL göndermek olduğunu söyledi. Bugün parayı almaya gittiğimde hesabımda yine 400 TL olduğunu gördüm ve üvey annemi aradım.

(Babam 4 yıldır yurtdışı görevinde Fransa'da Türk Okulu'nda öğretmenliği yapıyo, bu son senesi ve parayı da karısı gönderiyo-ayrıca hem Türkiye'den hem Fransa'dan maaş almaya devam ediyo)

Babamın söylediği paradan 100 Lira eksik göndermesinin sebebini sordum, "Baban aslında sana kesinlikle hiç para göndermememi söyledi, ben kendi paramdan gönderdim" diyerek lütufta bulunduğunu ve ona minnet duymam gerektiğini ima edercesine konuştu. Olayın sebebi büyük ihtimalle babamla 3 yıldır görüşmemiş olup da bu sene görüştüğümüzde bendeki değişiklikleri hazmedememesi. İzmir'de olmamıza rağmen gayet makul kıyafetler giyindim, buna rağmen saçma sapan müdahale etmeye çalıştı. Ben de ona, bana bu şekilde bi baskı kurmasının son derece faydasız olduğunu ve aylarca aramayıp da kıyafetime karışarak babalık yapamayacağını söyledim. Sanırım para göndermeme kararı burdan çıktı.

Üvey annem arayıp babamla konuşmamı söyledi. Babamı aradım defalarca açmadı sonra telefonunu kapattı. Hattımı yurtdışı aramalarına açtırıp diğer numarasını aradım onu da açmadı. Şimdi üvey annemi arayıp babama selam söylemesini, artık onunla uğraşmaktan bıktığımı ve bu olayı mahkemeyle çözmeye karar verdiğimi söyliycem.

Bu konularla ilgili bilgisi olan var mıdır aranızda mahkeme,nafaka gibi olaylar? Ya da başka bi önerisi olan var mı?"

 
Bu mesajı gönderenin yaşı kaç, yani boşandıklarında kaç yaşındaymış?


  • whoosie  (17.08.13 11:29:08) 
onu bahsetmemişm, şimdi başına ekliyorum ama buraya da yazayım;
arkadaş 1992 doğumlu.

  • p shadow  (17.08.13 11:30:43 ~ 11:31:23) 
O zaman 2010'da 18ini doldurmuş oluyor sanırım. Ondan sonra eğitim gören çocuğa nafaka için reşit olan çocuğun kendisinin dava açmış olması lazım.
Kabacası böyle, mahkeme sonradan açılıp toptan ödeme alınıyor mu ya da okul bitse bile sonradan bir işlevi var mı, orayı avukatlar söylesin.

  • whoosie  (17.08.13 11:36:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.