[]

Araba almak istiyorum ama

Selamlar,
Bu zamana kadar hiç arabam olmadı. 10 yıl evvel ehliyet almıştım, o zamanlar bir şahin arabamız vardı ama hiç de merakım yoktu kullanmaya. Dolayısıyla araba kullanmayı bilmiyorum desem yeridir. Hoş bu zamana kadar da hiç ihtiyacını hissetmedim arabasızlığın.

Lakin artık toplu taşıma batıyor. Hergün birileriyle kavga etme noktasına geliyorum, zaman zaman da ediyorum. Bu kavgaların şiddete döndüğü oldu. Hem de trafikle alakası olmayan metobüste metroda...

Yakın zamanda yeni bir işe başlayacağım ve kenara her ay 1000 lira koyma imkanım var. Araba almayı düşünüyorum. Sanırım otomatik vites alsam sıkıntı yaşamadan yavaş yavaş öğrenebilirim. Sizin tansiyeleriniz neler?

 
ilk arabansa sıfır alma. bir yerler sürtersen için gider. toplu taşıma seni araç almaya yönlendirdiğine göre istanbul'da yaşıyorsun. istanbul için de otomatik vites idealdir.


  • biglord  (17.08.13 03:35:06) 
İstabul'dayım. Sıfır alacak durumum yok zaten. İkinci el olacak da çok da para vermek istemiyorum. 10bin lira altına biraz baktım 20-25 yıllık otomatik vites arabalar var. Çok mu sıkıntı çıkarırlar?


  • quagliarella  (17.08.13 03:47:56) 
10.000 tl altı sıkıntı çıkarmayacak araba bulman oldukça zor. Muhakkak vardır ama samanlıkta iğne aramak gibidir. Ben 1998 model Honda civic aldım 15.000'e. Otomatik vites, biraz yakıyor ve taş gibi.

Özellikle japon arabaları sana öneririm bahsettiğim fiyatlarda.
  • Nocturne  (17.08.13 04:17:18) 
capon +1

toyota, mazda, honda vs.
  • icim urperiyor  (17.08.13 05:41:35) 
dediğin paralara otomatik araba almak riskli olur, şanzıman arıza verirse (yada arızaslıysa ve elde patlarsa) en az bir o kadar daha masraf çıkartabilir.

çünkü alacağın araba eski model olacak, zaten vites teknolojisi eski vede yüksek ihtimal bilgisiz eski ustalarımız yüzünden şanzıman bakımı yağ değişimi yapılmamış atlanmış olacak.

ucuz araba alacaksan düz vites az elektronik barındıran ve parçası rahat bulunan bir araba seç.

farklı olayım diye az bulunan bir araba alırsan parça ve tamirat lazım olduğunda sıkıntı yaşarsın.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (17.08.13 09:28:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.