[]

onyüzbinmilyonuncu korku filmi sorusu

cidden milyon kez soruldu, hepsine de tek tek baktım ama elimde bir adet kıyas malzemesi var, cevaplar ona göre şekillenirse şahane olur.

geçen gün "the orphanage/el orfanato/yetimhane" filmini izledim. insan bir gram gerilip, bir gram olsun korkmaz mı... zerre korkutucu değildi.

şimdi örneğin bu filmi "lan bunun neresi korku, neresi gerilim" diye izleyen adam ne izlesin de sıçrasın yerinden, ışıkları kapatamasın?

not: paranormal act, rec, tarzı değil. uzaylı zombili kesmeli biçmeli (saw vs) de değil. doğaüstü, hayalettir, ruhtur ya da psikolojik vakalardır bunlardan istiyorum. Shutter(thai) fena değildi. shining vs gibi klasikler izlendi.

 
izlemedim ama dabbe bir cin vakasi korkutmus milleti.


  • evil genius  (17.08.13 01:45:23) 
korku filminde aradığın şey ucuz korkutma yöntemlerinden ziyade gerilim ve senaryoysa aşağıdaki filmleri öneririm.

(bkz: in the mouth of the madness)

(bkz: chernobyl diaries)

(bkz: dagon)

(bkz: disappearance)

(bkz: the cabin in the woods)

(bkz: session 9)

(bkz: triangle)

(bkz: monsters)

(bkz: raw meat)

edit: sinister konusunda adoramer3ku'ya katılıyorum.

film hakkındaki spoiler içermeyen yorumum: eksisozluk.com
  • halitkin  (17.08.13 01:49:24 ~ 01:59:56) 
VHS
Sinister

  • badamli  (17.08.13 01:49:28) 
Çok korku filmi izlemeyen biri olarak söyleyeyim. Sinister'ı gece vakti sinemada tek başıma izledim ve bir gram korkutmadı. Çok bayağı, çok basit bir yapımdı.


  • adoramer3ku  (17.08.13 01:57:54) 
dostum belli bir yerden sonra korku filmleri komedi filmine dönüşüyor artık. o kadar alışıyoruz ki... ben lisedeyken orfanatoyu seyretsem sıçardım donuma ama öyle bir alışmışız ki sıradan geliyor artık...haneke'nin funny games filmi var. biraz gerebilir adamı...


  • inanmazsan inanma  (17.08.13 02:01:50) 
şunları dene bi de:

the conjuring
sinister
dark skies
the fourth kind
1408
jacob's ladder
the awakening
the skeleton key
stir of echoes
insidious
the mothman prophecies
the pact
what lies beneath
white noise
the descent
the uninvited
drag me to hell
mama
the posession
orphan
silent hill
frailty
martyrs

şunlar da belki:

lovely molly
the innkeepers
dream house
the woman in black
el espinazo del diablo
below
gin gwai

edit: bunlardan hangisinde korktuğunu/gerildiğini söyle sonra bir daha önereyim (ya da sorarsın tekrar duyuruya öneririz)
  • ermanen  (17.08.13 04:48:03 ~ 07:17:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.