[]

SMMM Hk.

ya internette araştırdım da google sağolsun pek güncel bilgi sunmuyor, 2007-2008 yılından bilgilerle doldum. Ben aldığım bilgileri söyleyeyim, değişen bir durum varsa siz uyarırsınız beni.

1. ilk başta, smmm staj başlatma için başvuruyoruz, ciddi bir meblağ para ödüyoruz?
2. bu başvuru sınava girmemizi sağlıyor, sınava giriyoruz.
3. bu sınavdan en az 60 almamız gerekiyor?
4. eğer 60 alabilirsek, aldığımız bu puanla 1 sene içinde, belirtilen dönemlerin birinde bir smmm yanında staja başlamamız gerekiyor.
5. bu staj 3 sene sürüyor.

buraya kadar hepsi doğru değil mi? hiçbir değişiklik ya da eksik bir bilgi yok yani? (eksik bir şeyler varsa ve tamamlarsanız sevinirim)

bir de son olarak sizden, smmm staj başlama sınavlarının konu dağılımını alabilirsem ve tavsiye kitap söyleyebilirseniz tamamdır.

(bu arada işletme mezunuyum)

 
SMMM yasası 3568 nolu yasadır. Buradan devam edebilirsin araştırmaya.

www.tesmer.org.tr
  • [silinmiş]  (16.08.13 10:21:42) 
Ek bilgi olsun:
Staj başlatma sınavı için oda 2 aylık kurs açıyor, eğer o kursa katılırsan sana bir belge veriyorlar ve 3 sene staj sürenden 3 ay düşüyorlar.

  • battal gemalmaz  (16.08.13 10:37:47) 
evet benim de bildiğim kadarıyla en güncel bilgi budur.

ama hocam soruya cevap değil ama çok ciddi bir smmm'den tavsiyedir. bunun için bu kadar kasacağına kpss kursuna gidip kpss'ye çalış. maliye'de hesap uzmanı falan olmaya bak. büro açtım, mükellef bulddum bulamadım, para alamadım, beyannameyi unuttum ceza yedim dertlerin olmasın. bütün smmm'ler de karşında ceket iliklesin. smmm olmak için çalıştığın kadar çalışsan kralını olursun.

yine de hevesini kırmış gibi olmayayım ama...
  • kibritsuyu  (16.08.13 10:50:43 ~ 10:51:35) 
kibritsuyu bürocu ben de şirkette çalışan smmmyim, bu kadar çok uzun yol ile smmm olana kadar kpssye çalış sonra devlette maliye ile ilgili yerlere girmeye çalış daha iyi.

not: ingilizcen ana dilin gibiyse şirketlerde de iyi para kazanma ihtimalin var.
  • amarat  (16.08.13 11:55:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.