[]

schengen vizesi sorunsalı

Yunanistan dan schengen vizesi almıştım, 6 aylık çok girişli. 2 ay önce giriş çıkış yaptım. Şimdi italya'ya ordan fransaya geçmek istiyorum. belki fransaya geçerim doğrudan. ilk girişim fransa veya italya olacak. herhangi bir sorun olur mu?




 
Olmaz, vizeyi kullanmışsın zaten öncesinde.


  • cakabo  (16.08.13 09:43:00) 
Eğer vizeniz "multiple entries" ise vize süreniz boyunca istediğiniz kadar giriş yapabilirsiniz. Ama vizeyi Yunanistandan almışsınız, ilk girişi vizesini aldığınız ülkeden yapmak daha sağlıklı. Yunanistan'a uğramadan Direk İtalya veya Fransa'dan giriş yapmaya çalışırsanız, sıkıntı yaşayabilirsiniz.


  • battal gemalmaz  (16.08.13 09:50:06 ~ 09:50:36) 
Yunanistana giriş cikis yapmissin bence artik sikinti cikmaz


  • basond  (16.08.13 09:56:25) 
yunanistana giriş çıkış yaptım, o seyahatte başka bir yere de uğramadım. en az 4ay daha var süresi. sorun yok diyorsunuz.


  • tirtirlitestere  (16.08.13 10:13:10) 
sorun olmaz, çok girişli zaten. ama sorun çıkma ihtimalini her türlü düşünürsen yunanistan aktarmalı git derim.


  • kronik  (16.08.13 10:27:25) 
yunanistana hiç giriş yapmamış bile olsanız diğer ülkelerde bi sıkıntı olmaz, olmamalı. ben daha önce birkaç kez ispanyadan vize alıp fransaya, yunanistandan vize alıp hollandaya, hollanda vizesiyle almanyaya gittim. neden geldiniz dediklerinde oraya gidecektim sizin ülkenizin daha görülmeye değer olduğunu farkettim dedim. geç abi dediler.


  • mat couthon  (16.08.13 10:33:36) 
arkadaslar kesin konusmayin. elbette sikinti olabilir. vize yunanistan vizesi oldugu icin diger ulkede gumruk polisi sizi ulkeye almayabilir. vizeyi nerden aldiysaniz oraya gidin diyebilir. bunun ornekleri var. kaldi ki bir kere kullanilmis multiple vize icin bu olasilik biraz daha yuksektir diye dusunuyorum.


  • gec  (16.08.13 11:09:42) 
merhaba, tam olarak aynı şeyi (yunanistan'dan vize alıp önce yunanistan'a gitme, geri geldikten sonra başka bir ülkeye gitme) oda arkaaşım 1 hafta önce yaşadı. vizeniz varsa, yeniden vize almaya gitmiyorsunuz tabii ki ama bir sonraki türkiye'den çıkıp gideceğiniz ülkenin konsolosluğuna giderek vizeyi onaylatmanız gerekiyor. sonuç olarak schengen sahibi olduğunuz için "haydi, ben çıkayım" diyemiyorsunuz ama sadece bir damga basacaklar. gerekli belgeleri bilmiyorum ve arkadaşım yurtdışında. keşke onu da bilseymişim.


  • aychovsky  (16.08.13 11:22:27 ~ 11:23:33) 
schengenin sağı solu belli olmaz ama ben gayet de ispanyadan aldığım ve ilk ispanyaya girerken kullandığım süresi yeterli ve multi vizeyle ilk giriş çıkışımdan 2 ay sonra fransaya girdim. kimseye de bir bilgi vermedim, kimse de bana hayırdır genç olayın ne demedi. ama bu hiç sorun yaşanmaz anlamına gelmiyor. ordaki polisin inisiyatifine bırakıyorlar bu işleri. sanki yeterince 3. dünya ülkesi muamelesi yapmıyorlarmış gibi.

kısacası çok büyük bi şanssızlık olmazsa en ufak bir sorunla karşılaşmazsın.
  • in vino veritas  (16.08.13 11:40:31) 
turizmciyim.. vizecime sordum sıkıntı olmaz dedi.. ama olursa beni tanımıyorsun : )


  • monreve  (16.08.13 12:58:05) 
eger vize suresi dolmadiysa,
6 aylik sure icinde, Schengen bolgesinde kalis suresini doldurulmadiysa,

istediginiz Schengen ulkesine giris-cikis yapabilirsiniz.
  • for the record  (16.08.13 15:07:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.