[]

p90x'e başladım gençler, mezar taşından yazıyorum.

programları gece uyguluyorum, hani yatmadan 1-2 saat önce, sorun olur mu? yatmadan önce yapılan sporun pek faydalı olmadığını duymuştum da.
bi de bu recovery drinkler, supplementler falan kullanılmalı mı illa? kullanmasak olma mı? başka tavsiyeleriniz varsa onları da rica edeyim?
teşekkürler, esen kalın.


 
kullanmasan da olur tabi. tuz'u eksik etme. vücut aşırı su kaybettiği için, tuz suyu vücutta tutar.


  • eyyor  (16.08.13 00:07:18) 
supplement kullanma yeni başladıysan. gece uyumadan önce yapman bazı kaynaklara göre sabah daha dinç kalkmanı sağlıyormuş.


  • necrolyte  (16.08.13 00:11:48) 
supplement kullanma diyenler p90xi,body building sporuyla kıyaslayanlar,daha önce p90xi yapmamış ve hatta görmemiş olanlar.
tony abi her videonun sonunda recovery drinkten bahsediyor,farkettiysen.
kullanman tabii ki şart değil fakat programdan tam anlamıyla verim almak istiyorsan kullanmalısın.
şuraları araştırırsan buradan aldığın bilgiden çok daha fazlasını bulabilirsin.
www.p90xtr.com
p90xturkiye.blogspot.com
  • kendihalindekiyaratık  (16.08.13 00:22:21) 
düzenli bir beslenme programı oluşturduktan sonra p90x için takviye gıdalar bence gereksiz. gece antremanlarınada gelirsek, p90x programı kardiyovesküler çalışmalardan oluştuğundan ve nabız sürekli tavan yaptığı için gündüz vakti dinç ve enerjik bir biçimde yapılması bence daha uygun olur.


  • forbes  (16.08.13 00:24:43) 
yatmadan 1-2 saat spor önce olmaz. sporu yaptıktan sonra 1-2 saat içinde yemek yemen lazım. sen spordan 1-2 saat sonra yatıyorum diyorsan -gece 11-12 gibi yattığını düşünürsek- yemek yer yemez yatıyorsun demektir. bu da yanlış bir şey. akşam yemeğini en geç 7'de yemek gerekiyor.
bu arada en uygun spor saati 11:00-15:00 arası.

supplement olayı nasıl vücut istediğine bağlı. evde çalışarak elde edemeyeceğin vücutlar var ki bir de supplement almayacağım diyorsun. kısacası evde vücut yapılmaz diyeyim ben sana uzun uzun anlatmayayım(1,5 yıl salon tecrübesi, p90x, insanity.. bunları yapmış biri olarak konuşuyorum)
şunu unutma: evde vücut yapılmaz evde spor yapılır.


tavsiyelerim; beslenme düzenini oturt. bu sporun en önemli ayağı. sporu aksatma(bu bir şekilde olur) güzel ve verimli dinlen.


daha anlatacak çok şey var da saat geç oldu yatacağım. detaylı bilgi için mesaj at, yardımcı olurum.
  • papillon7  (16.08.13 00:27:45) 
@papillon7

evde vücut yapılmaz mı ? www.google.com.tr
  • kendihalindekiyaratık  (16.08.13 00:32:18) 
Evde vücut yapılmaz mı? Ahah


  • topkapiaksaray  (16.08.13 00:38:29) 
@kendihalindekiyaratık, sen sordun mu tony horton o vücudu evde mi yapmış? sana anlattığı derslere iyi bak bakayım background da neler var. o boş alan aslında ne? o boş alan aslında onların spor salonu. bildiğin bench presslerin, leg presslerin, lat pul downların olduğu salon orası.

sen o dersleri sana anlatıyor diye o vücudu o programla mı yaptı sanıyorsun? öyle vücudu evde yapmanın imkanı yok. hele supplementsiz? imkanı yok'un karesi diyeyim ben sana.

tekrar ediyorum: "evde vücut yapılmaz!"

ha nasıl yaparsın? evin bir odasına kurarsın ufak çaplı bir spor salonu, yapabildiğin kadar olur. ama salon yüzü görmemiş adamın bu ortamda bile vücut yapması çok çok zor. internetten öğreneceğin bilgilerle olmuyor bazı şeyler. illa salona gidip deneme-yanılma yöntemini yaşaman gerkeriyor.


dediğim gibi anlatması kolay şeyler değil bunlar, bu konu hakkında binlerce satır yazabilirim. tevekkeli değil alacağın eldiven için bile binlerce makalenin olması.
  • papillon7  (16.08.13 00:43:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.