[]

Dükan diyeti mi normal diyet mi?

Daha önce dükan yapan veya yapmış tanıdığı olan arkadaşlar neler oldu?
Kilo aldınız mı sonradan?
Yaparken zorlandınız mı?
Kabızlık sorununu nasıl çözdünüz?
6 kilo için dükan yapmaya değer mi?

Sitedeki hesaba göre ideal kilom 55.8 çıkıyor ki ben 164 boyunda 60 kiloyum. Olmak istediğim kilo 52-53 civarı. Ve yine o hesaba göre 4 kilo için bana 3 ay gibi bi süre verdi çok değil mi?

Normal bir diyet mi yapsam bu dükanı mı? Bunda tatlı yiyebiliyoruz ya o açıdan :/

 
ablacım hala tatlıdasın ama olmaz ki ..

spor yapıyor musun? 6 kilo için "dikkatli beslenme" + spor yaparsan zaten 2 ayda o istediğin kiloyu çok rahat verirsin. kural şu, tatlının peşinden koşmayacaksın, sadece koşacaksın...
  • thracia  (15.08.13 23:37:36) 
6 kilo için dukan yapma, diyetin 2-3 hafta falan sürer zaten.
akıllı akıllı normal diyet yap bence. hiç bulaşma dukana.

ben yaptım dukan 11 kg verdim geçen yıl. kabızlık yaşamadım, sebebi de diyetin bulunulan evreye göre şart koştuğu günlük 'yulaf kepeği' miktarına uymam ve bol bol su içmem.
atak evresi bi miktar zorluyo, baş ağrısı oluyo ve abur cuburlardan kopma zorluğu ortaya çıktığından. aslında gayet serbest bi diyet.

ama dediğim gibi 6 kg için dukan yapmaya değmez.

tatlı yiyebiliyosun ama düşündüğün tarz tatlılar değil, tatlandırıcılı tatlılar yemek zorundasın ve tatlıya koyduğun her şey bi şekilde yağsız olmak zorunda. un da normal un olmuyo mesela. sen bilirsin tabii.
  • gupon  (15.08.13 23:37:51 ~ 23:38:16) 
Bence yapmamalısın dukan diyeti insanın bağışıklık sistemine zararlı diye biliyorum çünkü bedenine şok uyguluyorsun aynı şeyleri yiyerek.Uzmanlara göre en fazla ayda 2 kilo ama senin verecek aşırı kilon yok hamur işinden uzak dur şeker tuzu bırak kepekli ekmek ye ve az sık ye bir de git spor yap abur cubur u bırak zayıflarsın birde günde en az 2 -2.5 litre su tüket yanında şişe taşırsan daha kolay olur emin ol su zayıflatan en büyük etkenlerden biri.


  • yqzkrttpli  (15.08.13 23:38:57) 
valla 6 kilo için yapılabilir. ben 8 için yapmıştım hiç de 2-3 hafta sürmedi. şubatta başladım tüm evrelerinin bitmesi haziran ortasını buldu.
ben çok zor kilo verebiliyorum ki o son 5-6 kiloları vermek gerçekten zordur. dukan onu kırdı. yok su iç biraz spor yap dikkat et öyle olmuyor işler..

neyse dukan korumayı adam gibi yapmadığım için 3 kilosunu aldım. ve veremiyorum gene. benim gibiler için dukan tarzı otoriter diyetler lazım. siz de kendinize göre düşünün..
  • nzessia  (15.08.13 23:45:12) 
dukan yapmayın bence böbreklere zarar. o kadar proteini vücut nasıl tolore etsin. ben dukan önermiyorum. illede diyetse karatay.

ama sen hem diyet hem tatlı demişsin olmaz o iş unut sen tatlıyı da dukanı da. şekeri kes. zaten fit olacan.
  • ruh i tibbiye  (15.08.13 23:46:08) 
thracia> :) çok seviyorum tatlı pasta, zor oluyor

gupon> biliyorum tatlandırıcılı ve protein temelli tatlılar oluyor. sütlü yumurtalı peynirli, yulaf kepekli... ama sonuçta tatlı :D

yqzkrttpli> ben ayda 4 kilo sağlıklı diye biliyordum. dediğine yaklaşık bir şey yaptım spor yapmadan 64'ten 60a indim. ama rüyalarımda artık tatlılara saldırıyordum.
  • coralblush  (15.08.13 23:47:08) 
nzessia> ben kolay kilo veriyorum aslında. normalde çünkü çok kalorili şeyler yiyorum ve çok yiyorum. biraz kesince kendini gösteriyo hemen ama dediğin gibi belki bi süre sonra durur bende de.


  • coralblush  (15.08.13 23:49:10) 
çok yiyorsanız önce dukan yapmayın. az yeme diyeti yapın :) çok yiyorsanız zaten dukana alışmanız da zor başta. ciddi motive olmanız lazım. ben kilo veremiyorum artık yeter motivasyonuyla başlamıştım. sizin farklı.


  • nzessia  (16.08.13 00:09:00) 
Tatli istegi normal degil, vucuda onu ogretmeniz gerek. Bunu da diyetisyenle cozersiniz. Tatli yeme istegi cok ac kaldiginizda kan sekeriniz dustugunde gelir. Bazisi ac kalarak kilo vermeye calisiyor, mesela 8 saat yemek yemezsen canin deli gibi tatli ister, o yuzden ac kalmali diyetler pek ise yaramaz. Vucut tatli ister cunku kan sekeri en kolay tatliyla yukselir bilinci olusur. Tatli istegi geldiginde alternatif yiyeceklerle kan sekerini duzenleyebilirsiniz, mesela yarim litre suya cubuk tarcin atip yarim saat bekletin, tatli istegi geldiginde onu icin. Ayni sorunu yasadim ordan biliyorum, diyetisyenim sagolsun 3 ay cikolata bile yemedim, sadece haftada bir sutlu tatli hakkim vardi onun disinda tatlidan koptum bu surede spor ve diyetle 10 kilo verdim, 9 kilosu yagdan gitti. Diyet dedigim de gayet rahatti, hic ac kalmadim. Yani iyi bi diyetisyenle yok dukan yok karatay diyetine gerek kalmaz. Dukan'in doktorlugu elinden alinacakti nerdeyse, adam manyak kafayo bozmus kilolu insanlarla. Her neyse bana sorarsaniz diyetisyene gidin ama devlete degil ha aman.


  • chavez s venezuela  (16.08.13 00:26:08) 
Benim gördüğüm duyduğum bildiğim 2 ortalama sonuç olarak bir anda kilo verip bünyeyi alt üst etmenin manası yok bende yediklerime dikkat edip kilo verdim ama spor da çok önemli çünkü verip o formda kalmak da özen gerektiriyor.


  • yqzkrttpli  (16.08.13 01:40:15) 
hiç öyle dukanla falan uğraşmaya gerek yok, zaten yukarıda da denmiş, o kadar protein karaciğere zararlı her şeyden önce.

yapacağın şey şu, porsiyonlarını yarı yarıya azaltacaksın. dengeli (sadece protein, sadece karbonhidrat vs değil, hepsinden) besleneceksin. beyaz şekeri tamamen keseceksin. bol bol su içeceksin ve spor yapacaksın. spor yapmadan/hareket etmeden sağlıklı kilo veremezsiniz, bunu unutun. spordan da kasıt git salona 3 saat takıl değil. yemekten sonra yürüyün mesela 1 saat. pilates yapın. hepsi olur.
  • fengari  (16.08.13 09:44:53) 
100 kilo bir kadın ile 60 kilo bir kadının kilo verme hızı öncelikle bir değildir.
O 1 ayda sizi katlayarak kilo verir, siz ancak 3 ayda sağlıklı olarak o kiloyu verebilirsiniz.
Boyunuza göre ideal ve sağlıklı kilo hesabı ise sitelerden yapılan araştırmalarda değil, uygun bir klinikte yağ, su gibi değerleriniz de ölçülerek yapılır ve bulunur.
Belki sandığınızdan fazla bile vermeniz gerekiyordu vücuttaki yağ oranı sebebiyle.
Bugün baktığınızda 1.70 boya 50 küsür kilo bir kadının yağ oranı 1.64 boya 60 kilo bir kadının yağ oranından fazla çıkabiliyor.
Metabolizma hızınız, bazal metabolizma hızınız yine önemli bir faktördür.
Dukan diyetine gelince, son derece yoğun protein yüklemesinin vücudunuza yapacağı etkiyi biliyor musunuz?
Vücudunuzun ete olan proteine olan reaksiyonunu biliyor musunuz?
Bu tarz diyetler sizin sadece metabolizmanızı alt üst etmeye yarar.
Sporla, düzgün beslenmeyle kilonuzdan kurtulmaya çalışın.
Normal diyet de yapmayın.
Maddi geliriniz el veriyorsa bir diyetisyenle görüşün.
Tatlıya veda etmeden bölgesel yağ depolamasından ve kilo artışından kurtulamazsınız.
5 kilo fazlayı böyle giderse 25 kilo fazlaya götüreceksiniz.
Ve lütfen şekerinize bir baktırın, rüyada tatlı görmek, bu derece tatlı ihtiyacı hissetmek sandığınız gibi damak tadından öte bir durum olabilir.
Kendi kendinize doktorluk yapmayın, bu işlerin okulunu boşa okumuyor insanlar.
  • berend  (16.08.13 12:03:50 ~ 12:10:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.