[]

bir işten ayrılma sorunsalı

selam çalışanseverler;

şimdi şöyle ki bi x firmasında toplamda 1 yıl olmaz üzere çalıştım ve müfettiş denen arkadaşla tartışmam sonucu ayrıldım.

1) firma oldukça kurumsal olarak göstermesine rağmen kendini bakkal zihniyetinden farksız olup maaşları bile 2 taksitte yatıran bi firma. velhasıl benim bunlarda 900 lira alacağım var. istifa günü direkt çıktım gittim. ihbar falan vermedim.

2) bunun yanında prim usulü çalışmamamıza rağmen prim usulü şeklinde maaşlarımızın 2.kısmından işler yok diye kafalarına göre 200'er lira kestiler. ilk ayın bordrosu bende ve bordroda yazandan daha düşük miktar yattı bankaya.

3) bunun yanında yine yıllık izin hakkımdan feragat ettiğimden dolayı bunun hiçbir şekilde ücreti bana ödenmedi. ödenmesi gerekmez mi?

4) sözlükte firma hakkında olumsuz bi şeyler yazmıştım daha doğrusu yaşananları patron bunu görüp benim yazıp yazmadığımı sormuş ben de ben yazdım dedim ve sonrasında sildim. 6 ay saklanıyor biliyorum sıkıntı yok. ama hakaret içermiyor. davalık bi durum yok yani.

5) şimdi bunlar benim paramın üstüne yatacaklar kuvvetle ihtimal. ben hakkımı nasıl arayabilirim? avukat tutacak kadar param yok. bu tarz durumlarda devletin sağladığı imkanlar hakkında hiçbir fikrim yok.

bu konularda yardımlarınızı esirgemeyen taraf olursanız bi hayır duası alırsınız.

saygılar.

 
calisma mudurlugune (bakanlik da olur ama is uzar) sikayet et. babamdan bu sekilde aldiklari paralari bile soke soke alan insanlar gordum.


  • fempusay  (15.08.13 19:15:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.