[]

plajlarda hırsızlık

tam bir tatil cahiliyim ve kafama birşey takıldı.

diyelim ki iki kişi tatile gittik denize girmek istiyoruz; cüzdan telefon nooluyor? illa nöbetleşe mi girmek lazım.
(farkeder mi bilmiyorum ama mekan da kaş ya da olimpos)

 
yıllardır antalyada denize girerim hiç başıma gelmedi ki antalyada olma ihtimali daha fazladır


  • Tam1Hi0n3  (15.08.13 14:30:38 ~ 14:30:46) 
gecen bir yerde gormustum, bos bir gunes kireminin kapak kismini cikartip, siseyi kesiyorlardi, sonra icine ne istiyorsan koy, kapagi kapat, disardan bakinca gunes kremi.


  • tonakai  (15.08.13 14:32:30) 
evet yapacak bir şey yok biz sahilde havluların altına filan saklıyoruz. erkekseniz cepli bir mayo kurtarabilir sizi parayı cebe koyarsınız. telefon işi sakat ama. mümkünse götürmeyin yanınızda olmadı denizden bol bol gözleyin oturduğunuz yeri..


  • kaputt  (15.08.13 14:32:50) 
abicim tatilde de telefonunuzu odada bırakıverin.


  • ben smyrna  (15.08.13 14:35:32) 
@tonakai
oha lan süper fikirmiş. ama bence bu cevabını sil, hırsıza yol göstermiş olma=)

  • rentts  (15.08.13 14:37:09) 
@ben smyrna yatma uyuma tatilinden çok gezme görme tatili olacağından telefon lazım olabilir diye düşünüyorum. ama tabi ki ihtimaller dahilinde.

yani düşünüyorum da bi yerde başıboş havlular varsa o civarda illa ki değerli eşya da vardır diyorum; saklama işi yanında paranoyasını getirir zehir olur o deniz. nöbetleşe daha iyi belki de.
  • bipolar  (15.08.13 14:43:03) 
yıllardır tatile giderim, kaş, olimpos, antalya, kemer, belek vs. hiç başıma gelmedi. genelde telefonu otelde bırakırım ama. önceki yaz ayvalıkta abimin telefonu çalındı. bir de 15 yıl önce kınalı adada ayakkabılarımız(!) çalınmıştı.


  • mat couthon  (15.08.13 14:43:33) 
@tonakai

bunun bir versiyonu da büyük karton kahve bardaklarına doldurmak. hatta pipeti de içinde bırakıyordu ki gerçekçi olsun.
  • spadram  (15.08.13 14:43:55) 
annemin bikinisinin içliği çalınmıştı :P
hiç bilemezsin hırsızın nerede olduğunu o yüzden bi yöntem bulun mesela güneş kremi kutusu şeklinde kılıf gördüm nette :P
buldum; 1havalar.com
  • neira  (15.08.13 14:45:09 ~ 14:46:14) 
@rentts yani cuzdan yerine gunes kremi calma ihtimali oldugu icin biraz daha sansli oluyoruz dursun bence :)

@spadram weeds'in bir bolumunde park gezerken/satis yaparken onlarda ayni sekilde parayi kahve bardaginin icinde tutuyorlardi :) fena fikir degil o da
  • tonakai  (15.08.13 14:51:56) 
Genelde kalabalık yerlerde sıkıntı olmaz. Örneğin Konyaaltı'da telsizli görevliler dolaşıyor, şüpheli birini gördüler mi hemen baskın yapıyorlar. Biraz daha tenha bir yere giderseniz kilitli dolap bakının civarda, kapitalizm her yerde, akıl eden birileri vardır. Yoksa da şezlong şemsiyesini kullandığınız ya da yemeğini yediğiniz müesseseye rica edin çekmeceye koysunlar. Yok illa ki koymazlarsa da "Abi şunu bir şarja taksanız? 1 saate alırız." gibi ayak da yapabilirsiniz.


  • bazilika  (15.08.13 15:27:16) 
Bizim sitenin plajinda bekci amca var, telefonlari ona veriyoruz.


  • nax  (15.08.13 17:25:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.