[]

Kortizon sonrası diyete ne kadar süre devam edelim.

Sevgili medico lar;

1.5 ay kadar 32mg prednol kullandım kullanırken 0 tuz 0 şeker diyetinde bulundum şişmedim kiloda almadım.

şimdi azaltarak bıraktım ama diyete ve yanında aldığım cal-d-vitaya ne kadar süre devam etmem gerekir , kortizonun fazlası ne kadar sürede vücüttan atılır?

 
Ne güzel tuz almadıysan zaten fazla şişmede görülmez. Ben zamanında tuzu kesememiştim kilom çok artmasada vücut ödem yapıyor suyu tutmuştu. O şişlikler bende ortalama 6 ayda indi fakat dediğim gibi ben tuzu kesmediğim için aşırı ödem oluştu.


  • blacKk  (15.08.13 14:58:01) 
evet bu konu tamda benim uzmanlık alanım oluyor sanırım :)

bende bir dönem 1 ay prednol kullanmıştım. doktor tuzu tamamen kesmişti. hatta ben diyete o kadar dikkat etmiştim ki tuz alamadığımdan tansiyonlarım düştü.bayıldım vs. bir de prednol alırken yanında kullandığım başka bir ilaç sebebiyle de şekerim yükselmişti o yüzden bir de diyete şekersiz beslenme eklenmişti. ben o ay hiç kilo almadım. çünkü ekmek vs. tuzsuz yiyemedim. yemekleri sade sade yedim vs. derken zayıflamıştım hatta. ama yüzüm hep tombuldu. yani bedenen zayıftım ama yüzümde şişler vardı. tuzlu bir şey yemediğim halde sadece yüzümde şişler oluşmuştu.

ben tuzsuzluktan çok sıkıldığım için ilaç bittikten sonra tuzlu yemeye başlamıştım. ama yavaş yavaş arttırmıştım tuz miktarını. annem sağolsun her şeyime karışırdı. pat diye al sana tuzlu yemek deyip önüme vermedi :)

cal-d-vitayı uzun süre kullanmıştım ben artık çok bıkmıştım. ilacın kemiklere yan etkisi açısından bir süre daha devam etmeniz faydalı olur diye düşünüyorum. yani en azından bir 10-15 gün hatta 1 ay her gün içip sonrasında da gün aşırı içseniz bile iyi.

geçmiş olsun
  • ruh i tibbiye  (15.08.13 18:52:22 ~ 18:53:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.