[]

Kısırlaştırılmış Kediler Sevişir Mi?

bir süredir aynı kafeste kalıyorlar, birbirlerine alıştılar bir nebze. dişi 4, erkek 5-6 aylık sanırım. ikisi de kısırlaştırıldı. bu iki kedi aynı evde yaşarsa nasıl olur? kısır erkek kedinin bazı çabaları devam ediyormuş sanırım. şimdi daha küçükler ama ilerde oğlan yanaşır kız istemezse kavga ederler mi? iki dişi kedi daha mı uygun olur?




 
erkeklerde içgüdüsel olarak o yanaşma olayı devam edebiliyor bazen.
ama teknik olarak bir şey yapamazlar.
zaten dişi yanına yaklaştırmaz.

kavga edebilirler, ama yani en fazla 1-2 kovalamaca ve 1-2 pati darbesi olur.
öyle çılgınca kavgalar olmaz yani.

genelde iki dişi kedi de çok iyi anlaşamaz.
bu durumda pek fark etmez.

erkek kediler arkadaş olma açısından birbirlerine daha uyumludur.
mesela benim erkek kedilerimin bazıları sarmaş dolaş uyurken, dişiler hep ayrı ayrı takılır.

illa iki erkek olursa öyle arkadaş olacak diye bir şart da yok, olmayabilir de.
o yüzden kesin bir şey söylemek zor.

ama aynı evde rahatlıkla kalabilir dişiyle erkek yani sorun olmaz.
  • hypnosis  (15.08.13 12:28:41 ~ 12:29:19) 
yaşlar ufak alışabilirler birbirlerine diye düşünüyorum. ama dendiği gibi bir kedi diğerine benzemiyor, kediler genellemeye pek uymayan hayvanlar.

dişi ve erkekde içgüdü kalır ancak hormonal bir hareketlenme olmayacaktır. sürekli birbirlerine sataşmalarına çok olasılık vermiyorum. olsa dahi geçici bir süre için devam edecektir sadece. bu da yeni durumun onda dengesizlik yaratmasındandır muhtemelen.
  • wiillii  (15.08.13 12:37:06) 
dişide 4. ay kızana gelmek için çok erken, erkekte de 5-6 yine erken diye düşünüyorum ki bi de kısırlaşmışlar, oyun oynuyor olmasınlar?

bir de şu var, kedilerde kısırlaşma olduktan sonra da bir süre vücutta dolaşan hormonlar atılmıyor diye biliyorum. ama bir süre.
  • physcos physcos  (15.08.13 15:10:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.