[]

Şahıs şirketinde muhasebe işlemleri

Merhaba

Kendi tasarımlarımı satış düşüncem var, çok gelir elde ettirecek bir olay değil ancak yıllık gelir istisna kapsamında kalacak kadar da düşük olmayacak.

Bu durumda bir şirket kurulumu gerçekleştireceğim. Ancak daha önce çok kazık yediğim için bir muhasebeciyle çalışmak istemiyorum.

Zaten günde 100 TL nin altında 1-2 fatura keserim en fazla. Bu ufak muhasebe işleri kendim halledemez miyim? Vergi dairesi illa ki bir muhasebeci ile çalışmamı mı şart koşuyor?

Teşekkürler

 
muhasebeciyle calisma zorunlulugun yok ama kendi muhasebeni tutmayi becerebilir misin iyi dusunmen lazim.


  • gec  (15.08.13 01:00:59) 
şart değil ancak oldukça külfetlidir muhasebe işleri. en azından bi fikir sahibi olabilmen açısından da bi türk ticaret kanununu gözden geçirmeni önerebilirim. kolay gelsin.


  • diggity  (15.08.13 01:06:24) 
çevrende tanıdık esnaf varsa onlardan muhasebeci tavsiyesi al. uzun yıllardır çalıştıkları düzgün mülayim adamlar vardır mutlaka. kendin uğraştığına değmez. ayda da, şehre ve piyasaya göre 60-70-80 liradan başlar muhasebeci esnaf için, aklında olsun, bu kadar bi para verirsin yani.


  • hope ender  (15.08.13 01:08:24) 
Süper çok teşekkürler, işletme okudum muhasebe dersleri almıştım, sanırım bir haftamı da ayırırsam bu işin üstesinden gelebilirim. (umarım)


  • maymuncuq  (15.08.13 01:09:40) 
bakacağım teşekkürler her sorduğum 150 liradan açtı kapıyı ki öyle ciddi paralar kazanabileceğim bir şey değil, hobi gibi. 150 TL veremem muhasebeciye


  • maymuncuq  (15.08.13 01:10:39) 
hobi gibi bir şey için şirket kurmaya değmez gibi. yani masrafı ve külfeti çekilmez. internetten satmayı düşünebilirsiniz sanki ?


  • diggity  (15.08.13 01:13:33) 
Evet internetten satacağım ancak yıllık 10 bin TL üzeri geliri kişi olarak beyan edemiyormuşum. Faturalandırmam gerekiyormuş. Bu konuda da emin değilim. Yıllık 10 bin TL ayda 830 lira yapıyor. Sanırım önce başlayıp gelirin durumuna göre vergi durumumu belirlemek en mantıklısı olacak.


  • maymuncuq  (15.08.13 01:16:51) 
gayet mantıklı. kolay gelsin tekrardan.


  • diggity  (15.08.13 01:20:30) 
fırsat ayağıma kadar geldi. la ben 3 aydır iş arıyorum. ön muhasebeciyim. ne seni kazıklayacaK KADAR İYİ BİLİRİM MUHASEBEYİ NE de evrak sıkıntısına düşürürüm seni. faturalarını bile keserim canım benim ya. al la beni işe ikimiz birden sevinebiliriz göğe de bakarız.


  • semenderr  (15.08.13 01:27:43) 
150 tl veremem demişsin beni yaraladın dostum. yaraladın beni.


  • semenderr  (15.08.13 01:29:46) 
Bir muhasebeciyle çalışmak zorundasın. Tüm ıvır-zıvır işleri kendin yapsan bile bir mali müşavirin imzalaması gereken evraklar var. Çoğu şirkette muhasebeci(ler) olmasına rağmen onlar da dışarıdan bir muhasebeciyle çalışır sırf bu sebepten, çünkü bir mali müşavirin geliri ufak bir şirketin maaş olarak veremeyeceği kadar fazladır.


  • slayerrr  (15.08.13 01:49:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.