[]

galaxy s4 / whatsapp / interneti sömüren ne?

galaxy s4 kullanıyorum üç haftadır (galaxy nexus vardı önceden) whatsapp kullanmaya yeni başladım, ilk kez s4'e kurdum, arkadaş 1 gb internet paketi iki haftada bitti, galaxy nexustaki applerle aşağı yukarı aynı appleri kullanıyorum, bir whatsapp kurdum ekstradan (whatsapp'i bayağı kullanıyorum ama, sadece text. resim video falan göndermiyorum hiç) nexus'ta hiç bitiremezdim o 1 gb'ı, acaba s4 mü interneti sömürüyor (nasıl olabilir bilmiyorum ama) yoksa whatsapp'ten mi kaynaklanıyor bu?

not: homescreen'de hiç widget kullanmıyorum. uploadlar da (dropbox falan) kapalı. başka neresinden yiyebilir interneti bu kendi kendine?


 
biri gizlice video izliyor olabilir. ya da whatsapp'ten 1 milyon tane falan fotograf aliyorsundur.


  • bohr atom modeli  (14.08.13 22:48:57) 
ayarlara gir veri kullanımı diye bi seçenek var oraya gir. oradan bakabilirsin nereye kullanmış interneti.

edit: "uploadlar da (dropbox falan) kapalı." yazmış en başından.
  • hareket saati gecmis otobus kaptani  (14.08.13 22:50:32 ~ 22:58:01) 
dropbox?


  • narsistkesim  (14.08.13 22:52:51) 
Dropbox ya da Google+ gibi fotoğraf çekince otomatik upload yapan bir uygulama olabilir mi?


  • dagog  (14.08.13 22:54:39) 
hmm baktım evet bu olay nexus'ta da vardı. diğer appler gayet düşük de, google play store 450mb yemiş, ilginç valla.

telefona ilk appleri wi-fiden yükledim diye hatırlıyorum ama yanlış mı hatırlıyorum yoksa ne. başka bir açıklama gelmiyor aklıma.
  • weeping guitar  (14.08.13 22:55:08) 
Sık güncellenen uygulamalar varsa onlar da kotayı kullanıyor olabilir, uygulamaları sadece Wi-Fi'dan güncelle diye bir seçenek var, onu aktif hale getirebilirsiniz.


  • dagog  (14.08.13 23:20:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.