[]

lens hakkında

lens kullanmaya dün başladım. gece yatmadan önce çıkardım. gece çıkardığımda gözlerim kuru gibiydi. bugün takmadım lensi gözlerim hala kuru gibi. bu normal mi?

ekleme: lensler oksijen geçirgenliği yüksek. 1 hafta takılı kalanlardan. ben günlük takıp çıkarmayı düşünüyorum. solüsyon da iyi.


 
Pek bir değişiklik olmaması lazım aslında, öncelikle klimaya/rüzgara vs maruz kaldınız mı? Öyleyse bu etkiler kuruluk yaratacaktır. Eğer böyle bir klima vakası yoksa belki henüz alışamamışsınızdır. Yine de rahatsızlık hissederseniz doktorunuza danışarak göz yaşı alabilirsiniz.


  • pandispanya  (14.08.13 11:49:03) 
Bio True lens solüsyonunu tavsiye ederim. Biraz pahalı olabilir fakat gözlerinizin rahatlayacağından eminim.


  • gezentikcanlı  (14.08.13 11:58:46 ~ 11:59:05) 
öncesinde kuruluk yoktu diyorsanız 1 günde bu kadar olmaması gerekir bence. lensinizin hava geçirgenliği düşükse, solüsyonunuz biotrue ya da solo care aqua(bu ikisi kullanıp memnun kaldıklarım olduğundan örnek olarak yazdım) değilse kuruluk fazla olabilir.

night&day aqua lens ile biotrue solüsyonu önerebilirim gözünüze uygun ise.(maddi olarak sorun olmazsa 1day acuvue trueye lensler de iyidir, her gün yeni bir çift lens kullanmak daha rahat)

ayrıca öncelikle göz doktoruna kontrol olmanız en doğrusu olur, mevcut kuruluk var ise lens daha da ilerletir.
  • ucan spagetticanavari  (14.08.13 12:02:34 ~ 12:04:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.