[]

sporda kramp

spora gidiyorum bi süredir. ilk gün yapabildiğim bi hareket vardı yatarken bacaklarımı havada kırarak kendime doğru çekip tekrar düzeltme.daha sonrasında ise hareketi denediğimde çok acı verici bi sancı saplandı karnımın sağ tarafına, resmen bacaklarımı çekemiyorum kendime doğru. hareket çok zor da değil yani herkes yapıyor ama evde de denedim olmadı o kadar acı veriyor ki yapamıyorum. nedendir acaba?




 
önce ısınma amaçlı kardiyo yapın, terlemeye başladıktan sonra başka hareketler yapmanız daha doğru.


  • [silinmiş]  (14.08.13 11:14:56) 
yapıyorum 40 dk kardiyo ama bilemedim.


  • elloweeth  (14.08.13 11:19:50) 
sadece kardiyo ile olmaz, tüm sporlardan önce ve sonra esneme hareketleri yapmak gerekiyor, yoksa çok rahat sakatlanırsınız. boyun, omuz, kol, bel ve bacakları mutlaka esnetin. bunu da kontrollü yapın, vücudun hamlığına göre çok da zorlamadan esnetin.

ama sizin durumda apandisit geliyor insanın aklına? bir baktırın isterseniz.
  • fengari  (14.08.13 11:22:22) 
Sert bir zeminde olduğunuz yerde zıplayabiliyor musunuz? Apandisit gibi bir sorunsa aman dikkat. Onun haricinde, 2. denemenizi görmezden gelerek söylüyorum; 40 dk kardiyo yaptıysanız dalağınız şişmiş olabilir. Yok eğer vücut dinlenmiş vaziyetteyken de acı hissediyorsanız kas ağrısı gibi duruyor, ısındığınız zaman acısını hissetmeden tekrar yapabilirsiniz, zamanla geçecektir.


  • yarin bos musun  (14.08.13 11:31:24) 
spordan önce ısınmak tartışmalı bir konu, kardiyo yaptıktan sonra sıcakken kaslarınızı esnetirseniz en iyisi.


  • [silinmiş]  (14.08.13 11:31:46) 
sırtını (özellikle belini) yere güzel yapıştır, kaburgalar kapalı (ebru şallı stayla) karnın çok kuvvetli değilse sırtın da sağlam olmaz, eh tahtarevallinin bi tarafına yeterince ağırlık veremeyince de diğer tarafı (yani bacaklar) kalkmaz. bacakları birbirine doğru sıkmak da kolaylaştırır.


  • kediebesi  (14.08.13 11:39:51 ~ 11:40:45) 
tamamdır. apandisit hiç aklımda yoktu, umarım öyle bir şey değildir, korkuttunuz beni.


  • elloweeth  (14.08.13 11:42:21) 
Bundan sonra sporun akabinde soğuk duş al bir de.


  • arnold schwarzeneger  (14.08.13 12:39:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.