[]

cam eritmek, şekil vermek?

benim de hobim olsun istiyorum. evde camdan boncuk(?) yapmak istiyorum. ancak camı nasıl eritirim? bana ne gerekli? nasıl olur? olur mu? bi yol gösteriverin be..




 
evde cam eritemezsin. hatta camı hiç bir yerde kimse eritemez. cam zaten amorf katı olarak kullanılsa da sıvıdır. ısı artışı sadece viskozitesini değiştirir.
küçük incik boncuklar için bir istisna yoksa da camı şekillerdirmek için özel ocaklar vardır. onlardan bulman lazım ki evde kullanman pek akıllı işi değil.

hatta bunun için bir atölye vardı.oraya bakabilirsin.
  • darknum  (08.05.07 00:18:50) 
Kaynak makinesi veya benzeri br yüksek ısı kaynağı lazım sanırım bir de boncuk için farklı renklerde camlar (dışı mavi, ortası beyaz vs)


  • crown  (08.05.07 00:19:56) 
üstad eger ben tek basıma yapayım evımde oda ayırayım falan dıyosan cok maliyetli bişey olur bence..yanı fırın alacaksın ona tüp taktıracaksın falan filan..

ama diyosan hobi şekli olsun belirli periyodlarla gideyim yapayım stres atayım ozaman soyle bi yer onerırım
www.glassfurnace.org
bu sekılde cok fazla yer var.belirli bi program cercevesınde calısmalar yapıyosun..haftasonu olabılıyo yada ıstedıgın gunler..ıstersen bı bak buraya..
umarım yardımcı olabılmısımdır..
  • isott  (08.05.07 00:33:00) 
istanbul dısında bi cam atolyesi vardı gidip kalabiliyorsun hatta, onceden haber vermek kaydıyla. cam isciligini ogretiyorlar, ordan gerekli ekipmanları da ogrenırsın bi maliyet hesabı yapaiblirsin.


  • bryan fury  (08.05.07 00:45:59) 
  • cizgilipijama  (08.05.07 01:11:47) 
cam ocağı www.camocagi.org
harika bir yer, sırf seyretmek bile insanın negatifini emiyor.
bi de bunu çok basit seviyede yapanlar da var, yerini tam hatırlayamadım ama yine anadolu yakası sahil tarafında, yanyana birkaç camcı var, kokoreççi var, cami de var zannediyorum beykoz sahili ama atıyor olabilirim.
  • ezeriko  (08.05.07 11:34:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.