[]

Firefox Tab Sorunu

Merhaba,
Anlatması biraz karışık olacak ama şöyle bir sorunum var: Mesela eksisözlükteki bir link'e tıkladığımda bunu yeni sekmede açıyor, bu tamam. Ama "Ben" butonuna bastığımda onuda yeni sekmede açıyor. Ben istiyorum ki "Ben" butonunu yeni pencerede açsın (pencere dediğim minik pencere :)). Oluru var mıdır bu durumun?



 
@boilteau, yaseka onu sormamış.
normalde zaten küçük pencerede açıyor, değiştirdiğin bir ayar ya da yüklediğin eklenti yüzünden oluyor dediğin muhtemelen.

  • sanal uyku  (19.03.09 13:52:44) 
@boilteau: olmuyor. önceden dediğim gibiydi. linkler normal sekmede ve ben butonu yeni ufak pencerede açılıyordu. bir eklenti kurup daha sonra sildim. bu hale geldi. ayarlardan deniyorum ama yemiyor genede. yeni pencerede aç dediğim zaman açıyor "ben" eskisi gibi ama bu seferde linkleri yeni pencerede açıyor. ortası bir ayar yok.


  • yaseka  (19.03.09 13:53:59) 
firefoxu yeniden kursanız normale dönebilir sanki.


  • lemmiwinks  (19.03.09 14:03:52) 
araçlar > seçenekler > içerik
kısmında javascript aktif mi?
tab mix plus eklentisini kurup onun ayarlarını kurcalayabilir misiniz bir de biraz? onun bu tür ayarları olması lazım çünkü.
  • sanal uyku  (19.03.09 14:05:54) 
@sanal uyku
evet aktif javascript. "tab mix plus" işte bu programı sildikten sonra oldu her şey. bir yerden hallediliyordu bu sorun ama nerden. 3.0.7 sürümünde kaldırmışlar mıdır nedir?

  • yaseka  (19.03.09 14:25:08) 
adres satirina about:config yazip enterladiktan sonra filter kismina newwindow yazin. browser.link.open_newwindow ve browser.link.open_newwindow.restriction degerleri nedir? default degerleri sirasiyla 3 ve 2. bununla ilgili olabilir.


  • ainothia  (19.03.09 14:31:52) 
@ainothia
browser.link.open_newwindow: 3
browser.link.open_newwindow.restriction: 0

bunlar neyi ifade ediyor hiçbir bilgim yok :) browser.link.open_newwindow.restriction kısmını 2 mi yapmam gerekiyor.
  • yaseka  (19.03.09 14:43:03) 
evet, satira cift tiklayip degistirebilirsin.


  • ainothia  (19.03.09 14:46:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.