[]

Uygun adım marş!

Selam Kalamış Orduevi sakinleri,
Biraz aşağılarda, göz ameliyatıyla ilgili soru soran arkadaşın cevaplarında, "8 numara miyop komando tanıyorum" diyene cevap olarak "belge göstermemiştir yoksa rahatsızlığı belgeleyen gitmez, yollamazlar" tarzında bir muhabbet dönmüş..
Şimdi çok merak ettim.. Benim 23 bitiyor hayırlısıyla birkaç aya kalmadan. Üniversitede aynı tarihlerde son bulacak. Haziran dediniz mi koşarak askere gitmek istiyorum. Hayatımı engellemeden aradan çıksın gitsin.
Gel gelelim bende saymaya gözden başlar isem;
Her gözdede, 9'ar miyop ve 4 küsür astigmat.
Omurga disklerinin en altındakinden başlayarak o bölgede takılı 4 titanyum vida ve 2 sabitleyici çubuk mevcut.. (Bel kaymasının biraz ileri durumları nedeniyle, kemiklerde bir kırılma ve dolayısıyla ameliyat olmuştum, olmasam felç tehlikesi vardı.)

Anladınız siz... Her belgem ve kağıdımla ben 2 ay sonra sağlık muayenesine girersem ne olur?

 
yürüyebiliyor musun koşabiliyor musun, tetik çekebiliyor musun, dışardan bakınca seni diğerlerinden ayıran fiziki bi kusurun var mı, yürümende falan aksaklık.


  • rentts1  (18.03.09 22:22:24) 
geçen yaz, arkadaşım 6,5şar miyop ve 3er astigmatla çürük raporu aldı, başka bi derdi de yoktu.


  • s man chen  (18.03.09 22:23:40 ~ 22:24:00) 
curuk verirler cok buyuk bir ihtimalle.


  • astaroth  (18.03.09 22:23:42) 
rentts'e cevaben: akşam yatarken, sabah kalkarken bariz ağrılar var çok doğal olarak. eğilip kalkmak zaten hak getire..
de dışarıdan bakınca gözükmez ki bunlar?

  • quaker  (18.03.09 22:26:47) 
Çürüğe çıkarsın muhtemelen. Ama anlatman lazım derdini açık açık muayene eden doktora. Sesini çıkarmıyorsun diye kendini Şırnak'ta bulabilirsin.


  • ataturkiye  (18.03.09 22:32:36) 
Asıl korkumda o aslında..
Şimdi orada herşeyi ortaya dökünce "bu askerden kaçmak istiyor yollayın hibineyi" diye garez yapıp bi yere atarlarsa patlarım.. (1.90 boy ve 80 e yakın kilo var.. Kim görse "ehi ehi sen kesin gomando olacağn" diye takılıyor.)
Çekingen davranırsam da birşeyim yok diye göderirler diyorlar..
Ne bok yiyecem ben..
  • quaker  (18.03.09 22:40:45) 
Efendi efendi derdini anlat, sakin ol kafii. Askerden yırtmak isteyen adamı gözünden anlıyorlar onlar merak etme.


  • ataturkiye  (18.03.09 22:45:11) 
öncelikle, muayeneye giderken tüm sağlık raporların, varsa röntgen filmlerin yanında olsun. askerlik şubesinde "sağlık sorunlarım var, askeri hastaneye sevk istiyorum" demelisin. sana da söylendiği gibi, sesini çıkarmazsan kimse detaylı muayene yapmaz, hem şubedeki memurun, hem de hastanedeki doktorun görmesini sağlayacaksın sorunlarını.

hangi şubede muayene olacağını mesajla gönderirsen biraz daha detaylı bilgi verebilirim.

bir de, komandoların boyu posu hakkında yanlış bilinen bir şeyi düzelteyim (ki bir sene öncesine kadar ben de öyle biliyordum), komanmdolar artık boylu poslu, iri yapı adaylardan değil, ufak tefek, güçlü ve çevik adaylardan seçiliyor. malum, hacim büyüdükçe hedef olma riski de artıyor.
  • sangria  (18.03.09 22:48:26) 
komandolar hiç bi zaman boylu poslulardan değil aksine küçük ve çevik adamlardan seçilmiştir. sahada ne kadar hızlı hareket ederse bir tim o kadar yararlı olur.


  • rentts1  (18.03.09 23:17:59) 
kuvvetle muhtemel çürük.ancak tavsiyem şudur ki muayneye girdiğinde kesinlikle askeri hastaneye sevk iste.yoksa acemilikte muayne edilene kadar askerlik çilesini çekmek zorunda kalabilirsin.askerlikte durum şudur ki; konumu ne olursa olsun hiç kimse bir başkasının üzerine kalacak sorumluluğunu almak istemez.bu durumdan hareketle eğer askerlikte durumunuzda sakata sarabilecek,olağan zorlanmalarda sizde kalıcı yahut engelleyici (ki burda sizi davalı konuma sokabilecek demek daha doğru) herhangi bir durum mevcut ise çürüğe ayrılmanız muhtemel.ancak daha önce de dendiği gibi kesinlikle askeri hastaneye sevk isteyin.aksi halde geç olur,güç olur.


  • sarap dumani  (19.03.09 02:19:42) 
istanbulda olduğunu ve gümüşsuyu askeri hastanesine gideceğini farzediyorum:

ortopedideki tabip yüzbaşıydı sanırım berbat bi adam hiç bi dediğini dinlemiyor, hiç bir raporuna bakmıyor, kendi çektirdiği röntgeni bile açıp bakmıyor hatta. sadece sağa sola küfür eden bi adamdı. hiç bulaşma . (hoş.. yüzlerce adama uğraşıyo tabi yüksek stres altında.. ondan da olabilir )

sen direk ordaki göz doktorlarına git, iki tanesi muayene etmişti beni, gerçekten çok medeni adamlar görünce subay dediğin budur diyorsun. (onlar da yüzlerce adama bakıyorlar ama bozmuyolar seviyelerini heralde :) ) derdini anlat muayeneni yaptır. zaten 9 ar miyop demek bildiğim kadarıyla direk çürük demek.. seni en yakın heyete sevkederler. cidden 9 derece miyopsan kimse sana "bu askerden kaçmak istio" muamelesi yapmaz korkma..

ha oldu da kimselere derdini anlatamadın kendini bi anda birliğinde asker olarak buldun.. oraya gidip de ertesi günü eline çürük raporunu alıp dönen de biliyorum..hatta ben o hastanede 5 -6 gün sürünmüştüm.. hastaneyle heyetle kalabalıkla ugrasacagıma birlikte girerim diyen de var bolca.. korkma sen.
  • evandro  (19.03.09 14:21:05 ~ 14:28:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.