[]

mehmet ali alabora

arkadaşlar bu adam ne yaptı? bugün twitter'da tt olmuş. tarafsız olarak haber sitelerinden vs. link verirseniz sevinirim.




 
Gezi olaylari sirasinda, Olay uç beş ağaç degil, sen hala anlamadin mi arkideş? Diye Tweet attı.
Ya bizdensin ya darbecisin zihniyeti işte sonuç.

  • bir ileti paylastim  (12.08.13 12:39:46) 
kendi fikirlerine ters düşen herkese darbeci damgası yapıştıran ot kafalılar işte ciddiye mi alıyorsun. onu tt yapanlar sahte hesap açan akgezen tayfası. adamın tek suçu diğer bazı ünlüler gibi iktidar korkusundan ses çıkaramayıp yalamaya devam etmemesi.


  • feykalade  (12.08.13 12:56:41) 
mesele sadece ağaç değil lafından darbe çıkarmak nasıl bir kafadır ya bu kadar mı beyinsizsiniz onca zamandır sizin gibilere mi laf anlatmaya çalışıyormuşuz yazık cidden. yine mağdur edebiyatında zirveye oynuyorsunuz tebrikler. bu olayların büyümesinde bir suçlu varsa o da polis şiddeti ve hükümetin agresif tavrıdır başka günah keçisi aramayın.


  • feykalade  (12.08.13 13:35:42) 
vallahi onu bunu bilmem de ergenekon davasının kararlarının açıklandığı gün, ahmet hakan bir yazı yazmıştı konuyla ilgili.
"Darbeciler" ve bu dava konusunda ttakınılan tutumu üçe ayıryordu:
1- ergenekondan yargılananların alayı darbeci ve suçludur, onlarla aynı ideolojik tarafta olanlar ve böyle düşünmeyenler de öyledir.
2- ergenekon önemli bir davadır, ancak bu davada kurunun yanında yaş da yanmış ve gerçekten suçsuz olanlar da yargılanmakta...
3- herkes suçsuz.
Böyle bişiler işte.
1'deki kafa, 2 ile 3'ü birbirinin aynı; 3'teki kafa da 1 ile 2'yü birbirinin aynı görüyor.
Bu adamlar ihsan eliaçık'a bile kemalist ithamında bulunabildi; komik.
Bu düşünce yapısına bişey anlatmak çok zor.
"mesele sadece gezi parkı değil" cümlesinden darbe anlamı çıkaranlar da aynı işte, bişey anlatamazsın.
  • dafaiss  (12.08.13 13:51:37) 
ayrıca gerçekten dedikleri gibi "darbe" beklentisinde olmasının düşünülmesi de başka bir gezegenden olmayı gerektiriyor, ya da kendisi böyle düşünüyorsa sahiden aptal.
Çünkü "darbe" konusunda askere yetki veren yasa değişti 1, ikincisi buna yelteneilecek ideolojiye mensup olanlar da yıldırıldı, tasfiye edildi.
Paranoya sadece.
Amerika bd politikasıdır, birilerini "terörist" "şucu" "bucu" diye itham edip halka tehdit oluşturduğu algısı yaratılır ve "öyle olmasa" bile o manşet bir kez atılmıştır. Bu korkuyla herkes birarada tutulur.
Mesela 11 eylül saldırısı sebebiyle tutuklanıp gazetelere "terörist" ithamıyla manşetlere fotoğrafları atılanların neredeyse hepsinin serbest kaldığını biliyor muydun?
Bu olay da böyle bişey.
Kimsenin memet ali alabora'nın cümlesi ya da şahsıyla bir derdi yok aslında. Medya "darbeci" korkusu yaratıp halkı zıt kutupta birleştirme amaçlı kullanılıyor, dolaylı olarak bu oyuna gelenler de.
  • dafaiss  (12.08.13 13:58:34) 
@deveyi diken adamin ta kendisi işiniz gücünüz tehdit, insanlara nefret kusmak. evet mesele ağaç değil mesele tam olarak bu işte. kendinizden olmayan herkesi sürekli ayrıştırmanız, linç etmeye çalışmanız. keşke olayları yandaş medyadan takip etmek yerine çıkıp sokağa dayanışma ruhunu, birlik beraberliği tadabilseydiniz. kendi fikirleri olmayan,sahibinin sesiyle ezbere konuşup milleti darbeci diye yaftalayanları ben de beyinsiz diye yaftalıyorum elimde değil.


  • feykalade  (12.08.13 14:52:50) 
dış mihrakların oyunu,lobi,amerikanın oyunu falan diyorsun yani hmmmm senin vizyonun çok genişmiş gerçekten tebrikler. milleti kategorize etme derken bile yok alman yok sırp asıllı diye ayırıyorsun ya bilinçaltı çok fena birşey işte. daha fazla uzatmayacağım sen aynı kafayla mağdur edebiyatı adı altında hakaretler yağdırmaya hll spr aynn dvm. konu kilit.

not: adamın adı memet bu arada. adını bile doğru dürüst bilmediğiniz adamı linç etmeye kalkıyorsunuz ya vebali boynunuza.
  • feykalade  (12.08.13 17:36:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.