[]

mac mini alınır mı?

arkadaşlar merhaba,
fiyatından dolayı mac mini almayı düşünüyorum şunu.
www.elmasepeti.com
nasıldır, iyi midir? iyi bi monitör alsak iş görür mü? grafik programlarını çalıştırır mı? oyunları kasar mı?
kendi mini diye özellikleri de mini değildir sanırım. bi tane monitöre bağlasak iyi olmaz mı?

edit: oyundan vazgeçtim grafik programlarını çalıştırsın adam gibi yeter. olur mu?

 
oyun zor. ram'i biraz düşük grafik programları da kasabilir. işlemci de süper denemez. ama günlük işleri iyi bir monitörle rahat rahat yapar.

bir de bunun hangi jenerasyon olduğuna, yeni jenerasyonun ne zaman çıkacağına falan bakmakta fayda var.
  • passion rules the game  (12.08.13 09:37:23 ~ 09:39:39) 
bunun 2011 üretimi biraz değişik bi modelini kullanıyorum.
ekran kartı zaten HD destekli yani iyi bi monitör kullanabilirsiniz. mac için çok az oyun var. windows kurmadığınız sürece delicesine oyun oynamayı unutun. çok ağır işler yapmayacaksanız grafik programlarını iyi çalıştırması lazım ama ekran kartı makinenin ram'indan yiyor galiba. o yüzden emin olamadım. bence bunun AMD ekran kartı bulunduran modeline bakın madem oyun da oynayacaksınız.
bence sırf windows esiri olmamak için bile değer mac mini almak. windows'tan sonra bana ilaç gibi geldi. ayrıca (ekran kartı zorlanmadıkça) çok sessiz çalşıyor. kapalı mı açık mı anlamazsınız bile. kasası çok az yer kaplıyor. acil durumlarda çantaya koyup götürebiliyorsunuz (başıma geldi). RAM'i upgrade etmek çok kolay. ana belleği de upgrade edebilirsiniz. kısacası memnunum, tavsiye ederim.
  • okumakistiyorumburadakileri  (12.08.13 09:54:56) 
guzeldir. hardcore oyuncu degilsen windows yukleyip basit oyunlari oynayabilirsin. ram'i 8gb'e kadar cikabiliyor. 2012 modellerinde Intel ekran kartli olmayip amd ekran kartli olan modelleri vardi. turkiyeye bu modeller hic gelmedi sanirim. su anda amerikada da yok. ikinci el onlardan bulabilirsen oyun icin daha iyi olacaktir. i5 islemcili 8gb ramli amd ekran kartli bir model yeterince tatminkar olur diye dusunuyorum


  • crucio  (12.08.13 10:01:14) 
Oyun hariç dert tasası olmaz. LOL gibi oyunları da belli bir seviyeye dek oynayabilirsin. Rami de 8gb'a yükseltirsen i5 işlemcili mac mini yeter.. Ben de bir adet almayı düşünüyorum.


  • uu1  (12.08.13 11:40:18) 
core 2 duo 2.4 ghz işlemcili macbookta illustrator, photoshop vb. gayet rahat çalıştırıyorum bunda şahane çalışır.


  • theseachange  (12.08.13 12:15:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.