[]

Yüksek Lisans Yapanlara Bir Soru (Boğaziçi)

İyi pazarlar, iyi bayramlar arkadaşlar,

Boğaziçi üniversitesinde yüksek lisans yapan arkadaşlara bi soru sormak istiyorum.

Elektrik-elektronik lisansüstü sayfasında, şöyle bi cümle var: "Tüm yüksek lisans öğrencileri, tam zamanlı araştırma görevlisi olarak desteklenecekleri maddi ödenek sağlanmış araştırma projelerinde görev almak için teşvik edilmektedirler."

Bu durum da diyelim ki ben hem çalışıp hem de bu işi yapabiliyor muyum? Veyahut bu tam zamanlı araştırma görevlisi imkanının bana sağladığı maddi destek ne kadar oluyor. İşi bırakıp buna mı odaklansam? Evet çok kişisel bi soru oldu ama yine de her türlü cevaplarınızı bekliyorum.

Teşekkür ederim şimdiden.

 
boğazçiyle falan alakam yok, ama genelde üniversitelere iletilen duyuruları kastediyordur. Atıyorum Tübitak, Arçelik, X firması bilmemne projesi için yüksek lisans öğrencisi alacaktır. Proje süresi şu kadar, maaş şu, ilgilenenler x'e cvleri ile başvursun. Buu kastediyordur


  • neck_and_neck  (11.08.13 19:56:21 ~ 19:57:58) 
teşekkürler neck_and_neck. Bi de ikinci soru olarak şunu da sorayım bilen çıkar belki; burda "Tüm yüksek lisans öğrencileri teşvik edilmektedir" derken acaba her gelene bi proje verelim boş kalmasın mı demek istiyorlar, yoksa proje var bizde, başvuranların kendi yararına biz demiştik falan mı demeye çalışıyorlar?


  • gkn  (11.08.13 20:03:12 ~ 20:03:34) 
şurda bir takım örnekler var: programlar.fbe.itu.edu.tr
Aman şu adam bir yere girsin ya yazık diye hareket etmezler, kendilerine gelen duyuruları aktarırlar, ama yetenek avcısı gibi çalışan hocalar da olabilir, mezuniyet sonrası istihdam edilmeniz kolaylaşabilir bu sayede

  • neck_and_neck  (11.08.13 20:09:20) 
Tekrardan teşekür ettim, sağolasın.


  • gkn  (11.08.13 20:24:53) 
teyzeye anlatır gibi anlatıyorum kusura bakma.

tezini yazmak için bir hocanın labına katılıyorsun, hocanın da projeleri oluyor, bunlar da tübitak bap projesi ya da dışarıdan sponsorlu olabilir. sen bu projeye dahil olduğunda sana da maaş bağlanıyor (ki ahım şahım birşey değil 800-1200 tl arasıdır RA-research assistant olarak. TA-teaching assistant olursan biraz daha iyi para alıyorsun ama kadro açılması lazım, sınav oluyor onu geçmen lazım kpds puanın ortalaman falan hepsi işin içine giriyor) neyse. orada dedikleri maddi destek alabileceğiniz projelere dahil olun, burada tezinizin bir amacı olsun, bir projenin parçası olsun, haybeye olmasın anlamında teşvik var (biraz da birkaç hocanın tepesine çöreklenilmesini engelleme ihtiyacı da vardır herhalde). tez yazarken çalışabilmen hocana bağlı. bazı hocalar istemez başka yerde çalışmanı, çalışmak istediğinden eminsen hocalara baştan söyle, onlar için de uygun olduğuna emin ol. açıkçası yüksek lisans ve işi bir arada götürmek sana bağlı, seni tanımadığımdan yapamazsın diyemem ama bana çok zor olur gibi geliyor.

not: ben boğaziçi kimyada yüksek lisans yapıyorum ama lisansım kimya mühendisliğiydi, yani elektroniği bilmesem de mühendisliği az biraz biliyorum.

edit: ders alma döneminde, eğer hemen laba girmezsen, çalışabilirsin aslında.
  • peki madem  (11.08.13 23:53:09 ~ 23:54:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.