[]

Dans meselesi (clublar ve düğün dernek)

Bu dans konusundan muzdaribim millet. Ritm bilmem, figür bilmem.

Evvela, gece kulüpleri için konuşursak, amacım kızları veya milleti etkilemek değil. Sadece belli başlı bir şeyler öğreneyim ve dans edebileyim istiyorum. Zevk almak istiyorum. Elimde içki sağa solla sallanıp kolları havaya vurmaktan öteye geçmek istiyorum. Bunun yanında, bir kızın elinden tutup onu sahneye çektiğimde(veya tam tersi) de ne yapacağımı pek bilmiyorum böyle uyduruk bir hareketi yapıp yapıp duruyorum.

Saniyen, düğünlerdeki meseleyi sormak gerek. Ne göbek atmayı bilirim, ne birisiyle dans etmeyi, ne halay çekmeyi. "Yok abi siz oynayın ben izliyorum" demeyi seven tiplerden değilim, oynamak için can atıyorum ama beceremiyorum. Görenler gülüyor falan. Gülmesini geçtim zaten ben oynadığım şeyden zevk alamıyorum. Milletin gülmesi umrumda değil yani.

Sorum şu. Sizce bu işi temel seviyede nasıl öğrenirim. En azından basit hareketleri yapabileyim (halay, birisiyle dans, apaçi dansı)... Tamam zaten herkes master degree dansçı değil de ben resmen odun gibi olmaktan bıktım. Ayrıca bu işi master degree yapan, adeta pistte tozu dumana katan tipler bu işi nasıl becermiş? Çok fazla böyle ortamlarda bulunarak mı? yaş 23 bu arada sanırım hiçbir şey için geç değil :P

 
:)))

al benden de o kadar berbatov. düğünlerde görüyorum 15 yaşında veletler acayip akrobatik hareketlerle olaya figürler katıyor piç. anasını satayım sanki doğarken flash bellekle upload etmişler. aklım fikrim ermiyor. halaya girince ritmi kaçırıp, ağlayarak gelin odasına kaçan adamım.

hiç unutmam. bir kere halaydayken kızın biri suratıma bakıp halayı terketmişti. o kadar beterim anasını satayım. olmuyor olmuyor, ne yapsam olmuyor.
sen yine clup falan girmişsin, bana halay bile yeter. clup'ta da halay çekerim. zaten clup'ta ki insanların çoğu gta vice city dansı yapıyor. acayip itici.
bence genetik birşey, yani yatkınlık olması gerek galiba. yoksa ben hala nasıl bu kadar odun kalabildim başka açıklama bulamıyorum.
  • 1tam1ayran  (11.08.13 16:22:35) 
sensible soccer sen bizi güldürdün, sen de gülesin :)

öncelikle gözlem, tabii sen mutlaka yapmışsındır da yapmadıysan diye. önceleri en iyi dans ettiğini düşündüğün bir arkadaşınla dışarı çık ve o dans ederken seyret. müziğin neresinde ne hareketi yapıyor mesela dikkat et.
sonra evde bile şöyle şarkılar dinle www.youtube.com
yani tabi bu sene clublardan uzak kaldım ben, bu senenin modası neyse onu dinle sen:) yemek yaparken, temizlik yaparken falan yarı dans eder yarı iş yapar halde ol.
ev yalnız olduğunda dans et. ayna karşısında yap sevdiğin hareketleri. bazen sana süpermiş gibi gelebilir ama bir bakarsın ki aslında ahtapot gibi görünüyorsun.
dans edeceğim diye çok kıvırıp da...neyse
ayrıca gülenleri de sakın takma, eğlenmeye gidiyorsunuz.
halay konusuna gelince, bir arkadaşını çekeceksin kenara 'nasıl çekiyorsunuz olum bu halayı?' diyeceksin. zaten çoook basit. sen tabi herkesin bildiği 3 adım ileri bir adım durarak çekilen halayı öğren. o her yerde işine yarar. halay başı olmayacaksın sonuçta.
kursa da gidebilirsin ama bu ne işe yarar? RnB veya sosyal latin dersi veren kurslarda bir sürü figür öğrenirsin, dans edebilen çevren artar, karşındaki kişiyi kontrol edebilirsin, kendin hareket üretebilirsin.
pistte tozu dumana katanlar demişsin, bu işler biraz genetik kendimden biliyorum. eheh , övdüm kendimi gidiyorum.
  • kırmızıkaşekaban  (11.08.13 16:45:24) 
teşekkürler gelen cevaplar için :) zaten ben o en basit halayları bile beceremediğimden buraya gelip bu soruyu soruyorum. bi de nedendir anlamadım bizim ailede fazla düğün olmuyor ya da bize haber vermiyorlar :D

@1tam1ayran, "güçlerimizi" birleştirelim mi, ne dersin? :))
  • sensible soccer  (11.08.13 18:26:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.