Giriş
(3)

econ ödevimde yapamadıgım soru.bilen varsa yanıtlarsa sevinirim.

monicap
What is so special about the intersection of the 45 degree line and ae curve?why does that point define equilibrium?What happens if the economy is operating on any other point on the AE curve?
What is so special about the intersection of the 45 degree line and ae curve?why does that point define equilibrium?What happens if the economy is operating on any other point on the AE curve?
0
monicap
(18.03.09)
bu noktada AE=GDP olur, yani denge noktasını bulursun. diğer noktalarda ise tahmin yanlış demektir.
0
passion rules the game
(18.03.09)
grafiği çizin kaba taslak. eğer az biraz dinlediyseniz dersi kendiniz de çıkarabilirsiniz. sorunun son kısmında da inventoryleri soruyor olması lazım. eğer curve'ün AE>Y kısmından bir nokta seçersek inventoryler azalır. devlet, şirketler üretim arttırımına gider. stoklar erimeye başlar. ae<y'den bir nokta alısak da tam tersi olur. inventory artar. unplanned inventory changes deniyordu galia bu ikisine ingilizce olarak.
0
ayiadam
(19.03.09)
teşekkürler cevapladıgınız için=)
0
🌸monicap
(22.03.09)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.