[]

devrik cümle

genelde konusurken hep devrik cümleler kurma eğilimindeyim. öyle özentilik vs de yok, normal bir insanım işte.. neden böyledir ki..var mı ben gibi..?




 
master yoda'nın kayıp torunusun.


  • japon askeri  (11.08.13 02:03:44) 
Aslında çok iyi yazar ve konuşurum. 99 yılından beri chat ve sanal ortamda bulunmuş biriyim.Önem verdiğim zamanlarda karşımdaki insanlardan gerçek değeri alamadığım için 2004den sonra sanal alemde dilbilgisine hiç önem vermedim kasmaya gerek yok neysem oyum anlamak için iki kere okusunlar diye devrik cümle kullanıyorum hatta noktalama işaretleri kullanmıyorum insanlar yazdığımla yargılasın karakter testi yapsın umrumda değil...


  • Dönmezer  (11.08.13 02:08:38) 
hobaa devrik cümle kurmayı eksiltili cümle zannedenler var herhalde..

cevabım; okuduklarınla ilgili olabilir, deneme ağırlıklı kitap okuyorsan mesela.. bende de var, ben ona bağlıyorum.
  • jimjim  (11.08.13 02:11:59) 
tam tersi kitap okumadığım gün yok. sabırsız bir yapım var, karsımdaki de konusurken hemen konunun özüne gelsin isterim. ondan mı acaba önce fiil eklemeler.. nesee yorduk gece gece çok sağolun ) capon söölee yoda ya bulsun beni madem , babaannelere selamlar, sevgiler..


  • chezsoi  (11.08.13 02:14:27) 
boşverin babaaneleri aristokrat sınıfı kalmadı geçengün annem bile hasiktir dedi lan hayatımda duyduğum ilk küfürü yeğenimden alışmış :)


  • Dönmezer  (11.08.13 02:17:54) 
vardır elbet de buradaki asıl sorun o değil. "genelde" ve "hep" aynı şeyi anlatmak için kullanılmaz. ya "genelde"dir ya da "hep"tir. bu da benden bir dil bilgisi kuralı olsun.


  • devilred  (11.08.13 04:20:55) 
ingilizcenin etkisi bu. sondan başlıyoruz cümleyi kurmaya.


  • alikavazinmahmut  (11.08.13 09:12:10) 
yahu cümlede yazım hatası var , kulagı tırmalıyor. peki.. ama buradaki asıl sorun sendeki bunu yazmasa çatlar psikolojisi güzel arkadaşım. bunu nabıcaz..


  • chezsoi  (15.08.13 01:04:26) 
en büyük derdin bu olsun. popüler türk kültürü okuma iki ayda yenersin sıkıntını :) inklıap yayınevinden dostoyevskinin bi kaç kitabını al bitir normal cümle kuramayacaksın. yap bunu.


  • semenderr  (15.08.13 01:09:46) 
şiirlerle falan çok ilgileniyorsan istemsiz de olsa bir özenme durumu olabilir.
özenme değil diyorsan (bilinçaltının farkında değilsindir zaten de hadi olsun diyelim) çokça şiir okuduktan sonra alışkanlık olmuş da olabilir devrik cümleler..işte böyle

  • uzunuzunilgi  (15.08.13 01:18:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.