[]

göz ameliyatı

6.5 7.5 miyop gözlerim var ayrıca az biraz astigmat mevcut.Yaşım henüz 17.Ameliyat olmak istiyorum ileride ancak lazer ameliyatı için yaptığım araştırmaların bazıları olumlu bazıları olumsuz konuşuyor.Doktor ileride olabileceğimi söyledi ancak bazı kişiler çok zararlı oldugunu iddia ediyor.Bilgisi olanlardan biraz yorum duymak istiyorum.




 
2007 başında çizdirdim bende. derecelerim aşağı yukarı seninle aynı idi. şimdi keyfim yerinde amam gelecek hala net değil. bir kısım risk var dese de yılların verdiği sıkıntı ile yaptırdım valla..

türlerini iyi araştırmanı tavsiye ederim tür tür ameliyat var...
  • emresorkun  (18.03.09 17:04:21) 
henüz büyüme çağındasın. büyüme ile beraber göz ilerlemen de durduğunda-yavaşladığında şöyle 24-25lerine doğru yaptırırsın. hem o zaman ilk yapılan ameliyatların varsa etkileri daha çok açığa çıkar.
yavaştan al bir süre.

  • at sikine konan kelebek  (18.03.09 17:07:59) 
ameliyat olmus ve rahat etmis arkadaslarim var ancak ameliyattan sonra gozlerinde sorun cikan ve epey ugrasan insanlar oldugunu da duydum, bu ameliyatlarda az da olsa bir risk bulunuyormus bildigim kadariyla, ben olmaktan vazgectim o yuzden ama benim goz derecelerim sizinkine gore oldukca dusuk.

tecrubeli ve kullandigi cihaza hakim bir doktor bulun, bana da bunu tavsiye etmislerdi. yani cihazin en son surum olmasindan ziyade doktorun o cihaza ne kadar hakim oldugu, ne kadar cok kullandigi onemliymis.
  • alpinsamuray  (18.03.09 17:09:56) 
gözle yani görme organı ile ilgili şikayetleri olan hastalarda lazer tedavisi uygulanır. doktor eline neşter alıpda yaşamını sürdüren biri icin operasyon yapmaz.hayati bir tehlike yoksa. yara izi, psikolojisi falan filan.. ilk etapda sana gözlük yada lens durumuna göre verir. eger bunlarla cözelemiycekse şikayetin mecburen lazer tedavisi uygulamak zorunda. sen doktorunun verdigi tavsiyeler konusunda ilerle. tamam..


  • scp  (18.03.09 17:11:43) 
önce bekle, askerlikten muaftır raporunu al sonra ameliyat ol. ama kahraman vatan evladı isen bilemem tabii.


  • dehri  (18.03.09 17:27:18) 
muhaflık işini düşünme.
numara 8 miyop komando duyudum bizzat askerde.

  • domine deyus  (18.03.09 19:36:49) 
bu geyik de döne döne bir hal oldu. bizim bölükte de dört bacağı kesik pilot komando çorbay general vardı. arkadaş, eğer gitmeye gönüllü davranır, sevk istemez, rahatsızlığının belgelenmesine yönelik talebini açık etmezsen genelde gönderiyorlar askere. ama sağlık yönetmeliğindeki asgari şartları belgelenmiş (işte iki göz 14 miyop olsa gerek) bir adamı askere gönderemezler. göndermiyorlar. kaldı ki, muayenede ese çıkarmayıp gidenleri de ara ara askerlik sırasında tespit edip teskere veriyorlar.


  • dehri  (18.03.09 20:32:39) 
benim gözler 4.5 + .5 .75 astigmat filan miyop bedelli askere giderken sormuştum kaç olunca askerlikten muaf oluyor diye 14 ve üzeri dedi anımsıyorum bilgin olsun, bence biraz daha kitap oku 14 ü aş muaf raporu al.


  • joepiscopo  (19.03.09 14:31:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.