[]

Fransa'ya Para Transferi

Selamlar duyuru ahalisi.

Ben 5 gün sonra 5 aylığına Fransa'ya gideceğim. Oradaki bu dönem için elimde 5 aylık para bulunmakta. Ben bu parayı yanımda taşımak istemediğimden direkt oradaki bankaya göndermek istiyorum. Bunun için en uygun yol sizce nedir? İş Bankası Euro hesabımda para şu an, oradan swift yapsam iş bankası 10 dolar alıyor; ama karşı bankaya gidene kada en fazla ne kadar masraf öderim mesela? Şimdi %20 falan masraf ödeme riskim varsa hiç bulaşmayayım :) gidecek para €4000 civarı, toplam €50 civarı bir masrafa razıyım şu an.

Not: paypal da kullanıyorum; ama Euro hesabımdan paypal hesabına nasıl para aktaracağımı bulamadım.

 
fransa da bulunan örnek hscb gibi bir bankadan türkiye de hesap açtır paranı tl olarak yatır ve bankamatik kartı al orada istediğin hscb bankasından euro olarak çekebilirsin komisyon almıyorlardı,şu an için bilmiyorum, yada danış euro yatırcam oradan çekebilirmiyim diye bu arada 5 günün varmış kartını fransa daki bankadan da alabirsin sanırım.


  • sergio35  (10.08.13 15:21:05) 
yapı kredi'ye tl olarak yatırıp masraf ödemeden euro credit'ten merkez bankası kuru üzerinden euro olarak çekebilirsin parayı. HSBC'de de aynı olay var.
Euro olarak yatırma işi eskiden citibankla oluyordu ama bu ay denizbanka geçti citibank, durumları çok boktan.
İş bankasının fransada şubeleri var (www.isbank.com.tr) belki hesabından direkt çekmene izin verirler.
Elinde euro olarak varsa şimdi tl'ye çevirip tekrar euro olarak çekmen sana zarar ettirecektir. Hiçbir yöntem bulamazsan yanında götür, orada hemen bir banka hesabı açarsın.
  • dampire  (10.08.13 15:37:56) 
Öncelikle ikinize de yardımlarınız için çok teşekkürler. Yalnız benim elimdeki euroyu tlye çevirmem bana iki kere kurdan kaybettirecek ki toplamda €4000 olunca kurdan bu kadar kaybetmek çok mantıklı durmuyor. Üstüne burada banka hesap kartları yetişmez büyük ihtimal, bayramdan sonra 3 gün kalıyor. O yüzden elimdeki euroları oradaki hesabıma Euro olarak yatırmanın bir yolunu arıyorum.


  • puppets  (10.08.13 16:31:21) 
Bence, dediğim gibi cebinde gitsen çok daha sakin ve güvenli olur. Oraya gittiğinde bir hesap açar yatırırsın.


  • dampire  (11.08.13 02:33:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.