[]

siyaset para işi midir ?

normal miktarda zeka, vicdan, akıl gibi özelliklerin varolduğunu düşünürsek paranın eksikliği hissedilir mi? olmazsa olmaz mıdır?

not: bir mhatma gandhi, bir atatürk, bir nelson mandela olunmadığı kesin.


 
siyaset çevre işidir, o çevrelere girmek için de belli bir tanınırlık gerekir, o tanınırlık da para bağlantılı şeylerle elde edilir.


  • whoosie  (10.08.13 12:30:25) 
ya paran olacak ya parası olan tanıdığın.


  • tescillimarka  (10.08.13 12:33:01) 
Siyaset para işidir. Ya kendi paran olacak. Ya da senden medet umup sana destek verenlerin parası olacak


  • dafuq  (10.08.13 12:34:14) 
kemal kılıçdaroğlu çok mu zengin? adam yılların hesap uzmanı çıktı 2-3 yolsuzluk belgesi yayınladı şimdi genel başkan.

parayla olacak olsaydı cem uzan olurdu beyler.
  • ayn-i cemin bülbülü  (10.08.13 13:06:39) 
asıl parayla olduğunun en büyük kanıtıdır cem uzan. sıfır siyaset geçmişiyle %6 oy aldı adam para dağıtarak, daha ne olsun?


  • tescillimarka  (10.08.13 13:18:00) 
paran olması gerekmez önemli olan seni belirli çevrelerin başbakan olarak seçmesi. birçok koşul var, en önemlilerinden biri abd'ye davet edilmek.


  • orijinal nick bulamadim  (10.08.13 13:37:07) 
siyaset gerçek anlamda bir meslek değil, yani herkes siyasetçiyim diyebilir kendine, şunu şunu yaparsan olursun diye bir somut veri yok. e bu durumda sana siyasetçi diyebilmeleri için, bir şekilde kendini tanıtman lazım. tanırım neyle olur parayla, en dandik kırsal bir şehirde, bir partiden milletvekili aday adayı olabilmen için bile, partiye belli miktar hava parası yatırman gerekiyor,(en tırt partiler dahil) oradan pay biç. ki ulusal çapta bir siyasetten söz edersek tonla paran olsa bile yetersiz kalır tek başına. ben en ufak örneklerden yola çıkmıştım, orada bile, çöpe atmayı göze alabileceğin ciddi bir meblağın olmalı.

akıl, vicdan, zeka filan bunlar çok muğlak ve öznel ifadeler. sadece onlarla hiçbir halt olmaz.
  • wilhelmwasmuss  (10.08.13 13:40:09 ~ 13:50:42) 
tamam da olmazsa olmaz değil onu anlatıyorum öyle olsaydı cem uzan iktidar olurdu.


  • ayn-i cemin bülbülü  (10.08.13 13:42:48) 
Cem Uzan iyi bir örnek değil zira zaten Motorola'yla falan mahkemelikti, üstüne siyasete girip azıcık başarı kazandığında Tayyip tırsıp defterini dürdü hemen. Meymenetsiz bir insan Uzan ama yurt dışına kaçmak zorunda kalmasa şimdi anamuhalefet falan bile olabilirdi. Ki bu başarıları da paraylaydı.


  • whoosie  (10.08.13 15:57:34 ~ 15:58:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.