[]

photoshop bilenlere?

simdi bi nesne cisim kesip baska bi yere yapistirmakk..

mesela masada duran bi bardagi kesip, pembe bi fonun ustune koymak gibi..
bunun en kolay yapilis sekli nasildir acaba, hani program daha kolaydir
o bardagi sorunsuz kesmenin bi ipucu var midir...

 
polygonal lasso kullanabilirsiniz, yakin calisirsaniz duzgun gelir. ama eger bardak kendi renginden farkli renkte bir yerde duruyorsa magic wand ya da magnetic lasso da kullanabilirsiniz, onlar daha kolay olur. ama dedigim gibi renklere bagli bu.
bardagi bu tool lardan biriyle sectikten sonra ctrl+c yapip istediginiz fona ctrl+v ile koyarsiniz.

  • cisterna  (18.03.09 14:37:03 ~ 14:37:47) 
  • ukde  (18.03.09 14:49:00) 
Magnetic wand ya da lasso kullanacaksanız, figür ile fonun birbirine mümkün olduğunca kontrast oluşturması gerekecektir. Aksi takdirde renkler birbirine karışacağından düzgün bir kenar hat kesimi elde edemezsiniz. Figür ile fonun durumu ne olursa olsun sizi başarıya görütecek yöntem ise Pen Tool'dur, ancak bunu yapabilmek için bezier mantığına hakim olmanız gerekiyor.


  • sui  (18.03.09 14:50:24) 
suan elimde the gimp diye bi program var..


  • lady laura  (18.03.09 14:56:26) 
o zaman neden photoshop diyorsunuz : )
gimp pek bilmiyorum ama serbest secim araci diye bisey olmasi lazim, onunla yapabilirsiniz heralde. polygonal falan da vardir. karistirin biraz, etraftaki tool lari, secimle ilgili bisey gelince de deneyin, kolay bi program olmali o.

  • cisterna  (18.03.09 15:05:31) 
soldaki araç kutusunda fuzzy select tool diye bi araç var. onunla seçmek istediğin objeye tıkla. renklere ve resmin detayına göre istediğin yeri seçecektir. eğer öyle olmazsa onun hemen yanındaki 3 tane seçim aracını kullan. en serbest çalışanı free select tool. resme zoom yapıp bardağın çevresini seç. kapalı bi çevre oluşturduğunda tüm bardak seçilecektir. sonra ctrl+c - ctrl+v ile istediğin yere yapıştırabiirsin.


  • Poly  (18.03.09 15:37:04) 
free select ile kabaca cisimi seç. ctrl+fuzzy select ile fazlalık kısımları çıkarabilirsin. renk farklılığı olan yerlerde ctrl+color tool da kullanılabilir. daha kolay yolları da vardır muhakkak.

renkler çok içiçe geçmiş ise rgb formatında kesme ile ilgili şunu buldum. ama oldukça detaylı diğer seçeneklere göre.

www.linuxfocus.org
  • zihua  (18.03.09 16:18:37) 
tesekkur edermmm
yaptim:)

  • lady laura  (18.03.09 19:56:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.