[]

Whatsapp Uygulama İzinleri

Selamlar, tarayıcılarda eklenti yükleyeceğim zaman ne tür izinler istiyormuş bu diye bakıyordum tek tek. Kafama yatmayanları yüklemiyordum. Akıllı telefon dünyasına yeni geçiş yaptım. Mesela whatsappın istediği izinlere bakınca smslere erişebilme düzenleme türü şeyler var, uygulamaların bu tür şeyleri istemesi normal bir şey mi? Sonuçta whatsapp mesajlaşma uygulaması tabii. Sorum yalnız whatsapp a yönelik değil aslında. Gereksiz mi kıllanıyorum acaba bu tür şeylerden? Sizin tutumunuz nasıl uygulama izinlerine karşı?




 
@efrasiyab bambaşka bir açıdan bakmış olaya ama anladım ben seni @dwyn.

bu özellikle android'de yani play store'da böyle. denetim falan appstore'a göre çok daha az. duydugum en buyuk rahatsızlıklardan bırı bu benim de. bu yuzden pek uygulama ındırmemeye calısıyorum.
  • hjarteblod  (09.08.13 20:31:51) 
hic siklemiyorum. bence sen fazla iskilleniyorsun.

play store'dan yukleme yaparken tek kriterim 4.5 yildiz almis olmasi.
  • osuruklu  (09.08.13 20:42:54) 
ilk kaydolurken sms gönderiyor ya sana. Kendi gönderdiği smsi o izin sayesinde oto algılıyor, onun için o.

Ayrıca iyi yapıyorsun ama googleplaye kabul edilirken öyle gereksiz izinler kontrol ediliyor sanıyorum. Yine de arada saçma izinliler olabiliyor dikkat etmen iyi bişey.
  • inugard  (09.08.13 20:44:27) 
ben o konuda kendimi şöyle ikna ediyorum: kim ne yapsın benim sms'lerimi? yani üst düzey bir yönetici filan değilseniz ya da izlenme / takip edilme gibi şüpheleriniz yoksa takılmayın derim. benim izinler konusundaki bir başka kriterim de uygulamanın sahibinin yerli olup olmaması. İşte o zaman işkillenebilirsiniz. Atıyorum abuk bir uygulama vardır, nedir mesela, X-Ray. Tutup da ordaki izinleri kabul ederseniz o zaman işkillenin işte.


  • atomicbomb  (09.08.13 21:32:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.