[]

kedinin eşyaları tırmalaması nasıl önlenir?

Az önce facebook'ta rastladım bu yazıya.

Henüz ben de okumadım ama paylaşmak istedim, belki faydalanan olabilir.

Herkese iyi bayramlar, iyi tatiller.

How Do I Get My Cat to Stop Scratching the Furniture?

www.catster.com

 
ben bi ara tırnak makasıyla kesmiştim tırnaklarını. Sonra unuttu tırmalamayı. Bu sefer de ben başladım tırmalamaya:(


  • hayir anlatamadim ki sana  (09.08.13 20:12:17) 
ben tırnaklarını her zaman kesiyorum ama tırmalamaya devam :)


  • mea maxima culpa  (09.08.13 20:25:31) 
bi ara bahçede efendi efendi takılırken köpek peşine takıldı bunun. Tabii bu da mutad olduu üzre bi aacı hedef aldı gendine, tırmanıp kurtuliim şu itoğlundan diye. Sonra bu ağaçla buluşunca bi atladı ağaca ama tutunmak ne mümkün. Bayrak direğine tırmanmay çalışıp da aşaa kayan bi insan gibi düştü. Şaşırdı tabii. Allaalla dedi her zaman tırmanıyodum acaba atlarken bi hata mı yaptım diye 25-30 cm geri çekildi düştüü yerden, yeniden sıçramak için. Ama durumda hiç bi değişiklik olmadı. Gene tutunamayıp kaydı düştü aşaa. O arada köpek zaten çoktan yetişti buna. Bi güzel hırpaladı bunu. Bi yandan ağaca tırmanamamanın şaşkınlığı bi yandan g.t korkusu.. Çok kötü olmuştu yaa kedi. Tüyleri birbirine girmişti. Sona kurtardım bunu teselli ettim de bi daa estetiine karışmadım:))


  • hayir anlatamadim ki sana  (09.08.13 20:53:16) 
Aaaaaaaa dışarı çıkan kedinin elbette ki tırnaklarına dokunmamak lazım. Yazıktır.


  • mea maxima culpa  (09.08.13 20:55:33) 
dokunmadım zaten o yaşadığı elim ve menfur olaydan sonra o köpek zaten hem kedimi hem de yüreğimi incitti...


  • hayir anlatamadim ki sana  (09.08.13 21:05:51) 
tırmalama tahtası+catnip işe yarıyormuş bazı kedilerde, sadece tahtayı tırmalıyorlarmış.

benim ipne koltuklarla devam ediyor o ayrı...
  • mutevazi  (12.08.13 11:15:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.