[]

Araba plakasında istediğimiz harfi nasıl alıyoruz.

Sevgili oto muamelecileri,
Şimdi, yeni bir araç almak için bir oto bayisi ile anlaştım. (istanbul)
Aracı 1-2 hafta içinde teslim alacağım.
Lakin duyduğuma göre, artık istediğimiz harf grubundan (müsaitse tabii) plaka alabiliyormuşuz.
Şimdi, istediğim harften plakayı almak için benim ne yapmam gerekir ?
50-100 lira ise fazladan vereyim hadi, ama eskisi gibi 200-300 isterlese havaya da para vermek istmeyorum.
Nedir bu işlerdeki son durum ?
internette aradım mamafih bulamadım.

 
en son emniyetin sitesinden boş plakalara bakıp istediğinizi ayırtabiliyordunuz. ekstra bir masrafı da yok diye hatırlıyorum. emniyetin sitesini kontrol edin siz.


  • s e ff a f  (18.03.09 10:42:42) 
emniyetin siteyi kontrol ettim
ama nereye bakacağımı bulamadım

  • guitarman  (18.03.09 10:46:58) 
8 yıl önce arabayı alırken gittim ankara emniyete, önüme iki dosya koydular, biri sıfır, biri çıkma plakalar. istediğim plakayı bulup gösterdim memura. listeden plakayı çizdi. sonra o plakayı ufak not kağıdına yazıp kaşeleyip imzaladı. 10 lira da özel plaka ücreti aldı (makbuzlu falan, öyle çorba parası değil). al bu kağıtla işlemini yaptır dedi.

değişmediyse böyleydi 8 yıl önce.
  • kibritsuyu  (18.03.09 11:40:21) 
en son bi arkadaşın arabası için bunu yapmak istediğimizde, muameleci 300 lirayı bulur demişti.


  • hevipeyra  (18.03.09 12:02:07) 
başka illerde farklı uygulamalar var mı bilmiyorum ama, ankara için emniyet müdürlüğü'nün web sitesindeki plaka tahsis kısmından uygun olan plakaları görebiliyorsunuz. internet üzerinden, almak istediğiniz plakayı ayırttığınız zaman 24 saat süre ile plaka size tahsis edilmiş oluyor. 24 saat içinde emniyete kimliğinizle birlikte başvurmazsanız, seçtiğiniz plaka, tekrar tahsise açık hale geliyor. ek bir ücreti de yok.


  • miranda  (18.03.09 13:18:22) 
(git: #13303) bi de bu var


  • bordeaux  (18.03.09 15:12:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.