[]

Hayvan beslemek

Akaryumda bir tane balık, kafeste bir tane kuş beslemek bu hayvanlara eziyet değil mi? O kuş bütün gün orada bekliyor, yazık değil mi?




 
akvaryumu balığın eğleneceği şekilde donatırsın aynı şekilde kuşun kafesini de. kuş oradan oraya gezer, arada evde uçurursun. dış dünyaya sal bak saniyesinde noluyor.


  • bayankus  (09.08.13 15:27:33) 
Kocaman bir akvaryumda bir değil 10 tane de balık besleseniz, büyük kafese bir değil 100 tane de kuş koysanız yine de bana göre özgürlüklerini sonuna kadar ellerinden alıyorsunuz bu canlıların.

Bütün hayvanlar, doğal ortamlarında mutlu olurlar. Hangi hakla bu canlıları kafese tıkıyoruz anlayamıyorum. Siz de bir canlısınız onlarda...

İnsanlardan daha güçlü bir canlı popülasyonu dünyaya gelse, sizi alıp bir kafese kapatsa, içerisine hoşunuza gidecek eşyalar doldursa, yemek saatlerinizde hep aynı yemeği getirip önünüze koysa, bazı günler kafesin bahçesine çıkarıp bir kaç saat orda vakit geçirmenize izin verse ve bütün ömrünüzü bu şekilde kısıtlasa nasıl hissedersiniz acaba?

Daha da ileriye gideyim: Biz şu an hayvanat bahçeleri yapıyoruz değil mi? Bizden güçlü canlılar gelip İNSANAT bahçeleri oluştursa, başka ırklar gelip sizi kafesin içinde izlese, size muz-elma-armut atsa nasıl olur? Sirklerde eğitmek ve sizden para kazanmak için daha siz çok küçük yaşlarda iken açlıkla ve ateşle terbiye edip dans etmeye zorlasa nasıl olur?
  • bugraa  (09.08.13 15:44:57) 
muhabbet kuşu gibi kafes kuşu beslemek çok eziyet gibi gelmiyor bana. Hayvana nasıl baktığınız ve ilgilendiğinize bağlı. Eğer yeterince sevgi ve ilgi gösterirseniz, aileden biri gibi oluyor, mutlu oluyor. Bizimki kendini bizden biri gibi görüyordu mesela. en ufak bir şey istediğinde hemen anlıyor ve yapıyorduk. ama tabi kafeste evin bi köşesinde süs gibi duruyosa kötü.


  • innerbliss  (09.08.13 18:25:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.