[]

Hostelde kalmak, çok mu saçma?

Interrailim yeni bitti en aklimda kalan olaylar hep kaldigim hostellerde yasadiklarim oldu. Oyle "aa kari kiz dolu ne guzel" seklinde degil, yasadigim en sicak anlar hostellerde oldu.

Bu sene de ogrenci evini dagittik, interrail yuzunden de cepte pek para kalmadi. Yeni bir ev icin depozito, ilk kira, esya parasi falan cok fazla geliyor. Ara sinif oldugum icin ve totalde 7. senem oldugundan devlet yurdu da pek cikmaz gibi.

ozel yurtlar desen ayda 300-400 lira alip, bin turlu kisitlamayla yasaniliyor.

Istanbuldaki hostellere de baktim da paylasimli odalarin fiyatlari 5 euro - 10 euro arasinda gunluk. Ben cat kapi gitsem 3-5 tanesine, 1 sene burda kalcam bana aylik bir fiyat verebilir misiniz desem cok mu sacma olur, fiyat verirlerse oyle bir yerde kalmak da sacma olur mu?

ek olarak interrail sonrasi dilimin ne kadar yetersiz oldugunu farkettigim icin dil kursuna da gidicem, hostel gibi bir ortam pratik acisindan bulunmaz firsat gibi geliyor.

cok mu hizli karar verdim acaba ama bana mantikli geliyor nedense.

 
akıllıca. eğer uzun vade için güzel bi fiyat verirlerse affetme.


  • piano black  (09.08.13 00:12:07) 
Öncelikle hostellerin çoğu 1 haftadan uzun kalışa izin vermez. Anlaşsan da 1 yıl yatakhanede, sınırlı alanla dolapla vs yaşamak zor. Maksimum 1 ayda tiksinirsin gibime geliyor. Onun yerine yabancı birinin yanına ev arkadaşı olarak gidebilirsin, zaten diğer masraflarınla beraber aynı fiyata gelir yaklaşık.


  • whoosie  (09.08.13 00:12:53) 
2 sene devlet yurdunda 18 kisilik odada kaldigim icin bu tarz yerlerde uzun sureli yasamaya alisigim aslinda o konuda pek sikinti yasayacagimi sanmiyorum.


  • akatreil  (09.08.13 00:18:01) 
istanbul'da ki o fiyatlar gezi parkı nedeniyle yalnız. mayısta ve temmuzda istanbul'da hostelde kalmış biri olarak belirteyim. oteller bile acayip ucuz. ne kadar daha sürer bilmem.

o kadar uzun süre hostelde kalmak pek iyi bir tercih olmaz. uzun vadede ortak tutulan bir ev maliyetine yaklaşamaz benim hesabıma göre. mutfak vs de olsa bile kullanımının ev gibi olması mümkün değil. kışın bunun hastalığı vs de var.
  • christopher nolan  (09.08.13 00:34:19 ~ 00:34:37) 
erasmus öğrencilerine oda kiralayan erler var. sanırım depozito almıyorlar ve kira 600-700 tl civarında oluyor (tek göz oda 25 metrekare fln). bunlardan taksim ilk yardımın yan sokağında fln var diye biliyorum.. bir de galata world house var hostel bakıcaksan bence güzel bi yer, kamışlığım var bi kaç kere.


  • goldenbrown  (09.08.13 01:25:16) 
craigslist.com'dan bir öğrencinin yanına çıkmayı deneyebilirsin.


  • mrz breezy  (09.09.13 01:53:02) 
ya orası biraz erasmuscu söğüşleme yeri gibi. çok fahiş ücretler isteniyor. ki part time bi iş bulana kadar ev sorumluluğu almak kötü olur. 3-4 ay idare edebilecek durumdayım aylık 300-400 liralık yerlerde ama sonrası garanti değil.


  • akatreil  (09.09.13 01:57:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.