[]

kadın parfümü/erkek parfümü ayrımı

bu ayrım neye göre yapılır?




 
google aramasi ve gelen ilk sonuc:

Women's perfume:
A substance that diffuses and emits a fragrant odor, especially a volatile liquid distilled from flowers or prepared synthetically. Perfumes are mainly derived from flowers and fruits. This creates a female scent that men find pleasant. Women's perfume have a longer lasting and more powerful scent. Women only need to apply small amounts to maintain their desired fragrance for a long period of time. Sometimes the scent can last a day or two even after showering.

Men's Cologne:
A scented liquid made of alcohol and various fragrant oils. Men's cologne is commonly made from Cyhypre, Fougere, Spicy, Woody and other less sweet scents. Beside the difference in scent, men's cologne is most often diluted. The scent will not last as long or be as powerful. Men's cologne will not last for more then a day and the scent will be gone after showering. Most cologne also come with a spray applicator for better coverage. Women's perfume that come with a spray applicator are often used more for a misting and walking into.
  • suti  (17.03.09 22:55:51) 
bu biraz seye benziyor.. pembe neden kadin, mavi neden erkeksi kabul edilir? :) toplumdaki ayni algilamalardan kaynaklaniyor.
kadin ve erkek parfumlerinde aromalar/cicekler, yogunluklar oldukca farkli.

  • knipeos  (18.03.09 01:09:44) 
kadınlarla, erkeklere çekici gelen hormonlar farklı olduğu için. maksat çekicilikse. yoksa sür limon kolonyasını oh miss.. ama altında hinlik yatıyor işte


  • sosyete kizi suzan  (18.03.09 01:50:06) 
sonradan öğrenilen bir ayrım olabilir. her nasılsa parfümden anlamayan iki kişi buldum. ikisi de hangisinin kadın hangisinin erkek parfümü olduğunu anlayamıyorlardı.


  • can see  (18.03.09 02:04:07) 
zaman içinde değişen, farklılaşan trendlere göre kokunun cinsiyeti değişiyor bence. Örneğin parfüm alt notalarında sıkça kullanılan "Patchuli" geleneksel erkek kokusuydu. Ta ki prada ve dior (ilk olarak) bunu kadın kokusunda kullanana kadar. Ama tüm bu dönüştürme çabasında rağmen bugün patchuli koklasam doğrudan erkeğe yakıştırırım.


  • earth linger  (18.03.09 17:55:49) 
kadın parfümleri biraz daha geniz yakıcı fakat ilgi çekici cinsten oluyor galiba. baharatlı deniyor sanırım bunlara. erkek parfümleri daha ferah, burnu daha az yoran parfümler gibi.


  • shadayim  (18.03.09 21:14:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.