[]

Yurtdışında 20$'a satılan kontratlı telefonları alıp burada kullanmak ?

Mümkünatı varmı?
Yoksa kontratlı telefon alırken ikamet belgesi şu bu belgesi istiyor mu?



 
iki sorunun olacak birisi simlock yani sadece o hattı aldığın operatörün simkartı ile çalışma ki kırdırılabiliyor bazı telefonların ki.

ikincisi imei kaydı. vergi dairesine 110 tl yatırıp telefoncuda pasaportuna kaydettirerek (iki yılda bir telefon sadece)halledebilirsin.
  • armatür  (08.08.13 00:23:24) 
ben türkiye'de bile şu anda kontratlı telefon alamıyorum kendi adıma gelen herhangi bir fatura yok diye.


  • king lizard  (08.08.13 00:25:40) 
türkiyeyi salla zaten bürokrasiden kıçımızı alamıyoruz.

@armatür, mümkünatı var mı yani o şu bu belgesi istiyor mu?
yoksa türkiyedeki gibi mi?
  • ayn-i cemin bülbülü  (08.08.13 00:27:50) 
çok özür dilerim yanlış mı anladım. sen yurtdışından tel alıp tr de kullanmak mı istiyorsun.


  • armatür  (08.08.13 00:32:21) 
evet


  • ayn-i cemin bülbülü  (08.08.13 00:35:18) 
tabi ki o kontratı yaparken, telefonu alıp gitmeyeceğinden, kontrat süresi boyunca hattı kullanıp aylık kaç dolarsa aidatlarını ödeyeceğini garantilemek istiyorlar. telefonun parasını o aidatlardan (faturalardan) çıkaracak adamlar.

o ülkede yaşayan bir arkadaşın adına alıp, simlock'u kırdırıp burada kullanabilirsin. ama arkadaşın o faturaları bir yıl, iki yıl her neyse, paşa paşa öder
  • nop  (08.08.13 00:40:11) 
işte yukarda anlattığım gibi. teli unlock edip burada bir pasaporta kaydettireceksin.


  • armatür  (08.08.13 01:45:23) 
kontrantli telefon alman icin o ulkede en az 6 ay gecerli oturma iznin olmasi lazim.


  • lamartin  (08.08.13 12:41:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.