[]

slr makine alırken (filmli) nelere dikkat edilmeli

pozometre falan çalışıyor mu nasıl kontrol edilir?
nelere dikkat edilmelidir.

bir de kılıf+zenit 12xp+helios lens(klasiği olan)+flaş = 100 tl bana uygun gibi geldi sizce?

 
pozometreyi başka bir makineyle karşılaştırabilirsin. Aynı yere doğrult ikisi de yakın değerler vermeli, çok fark olmadıkça sorun yok.

Perde çok önemli. Kapağı açıp her hızda birer kez denenmeli, takılma falan görülüyorsa sıkıntı. Sıkıntı varsa(açıklık, deforme falan) özellikle kolu kurarken belli olur zaten.

Zenit al ama son kullanıcısı olabilirsin. flaşı alma hiç bi işine yaramaz. Yani ben olsam kullanmam. Ya da al. Fiyatı da bilemedim ama 75e falan indirirsen güzel olur. Kılıfını almasan da olur dökme demirden makina o :P
  • inugard  (07.08.13 22:30:32) 
perde olayını biliyorum direkt onu kontrol edicem zaten.
flaş neyse de kılıf gerekli ama ya. elinde taşıyamıyorsun. makineye zarar gelmesinden değil yani taşıyabilmek için.

bu arada hayyam'a bakayım diyorum da cuma veya cumartesi açık olur mu orası?

bir de zenit 12 xp veya zenit 122 + helios lens + kılıf + 10 adet film alıcam. piyasası nedir bunların sirkeci'de. gidince bana pahalı fiyat söylecekler eminim o yüzden hazırlık gideyim.
  • bilgedenfsaa  (08.08.13 00:38:30 ~ 00:41:37) 
kılıf şart değil direk makine üstünde askı takılacak yerler olması lazım. istanbuldaki fiyatları bilemiycem.

bir de kutay kösemin videolarını izle derim. ekipmanlarla ilgili de birşeyler anlatmıştı.
  • inugard  (08.08.13 01:11:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.