[]

PHPmailer?

çok müthiş özet: vps'im var, domain satın aldım ve vps üstüne kurdum.
info@siteadi.com üstünden mail atabilmek istiyorum ve bu mail adresini oluşturmak için hangi aşamaları uygulamam gerekli?

şimdi, daha önce natro'da hostingler kullandım. onlarda dermeçatma contact form veya email adresi doğrulama yapıyordum.

şimdiyse, bir vps'e sahibim.
isimtescil'den bir domain aldım ve vps'imi tanıttım.

şimdi, bu mail gönderme işini nasıl yapacağım?
işte diyelim ki, belirlenen mail'e, "niyaz iyi misin" yazdıracağım contact form ile.

kendi mailimi nasıl oluşturacağım vps ile?
phpmailer kullanırken hangi değerleri düzenleyeceğim?

(sanırım asıl sıkıntım, natro dönemindeyken mail adresimizi otomatik tanımlayabiliyorduk da, domaini sunucuyu kendim aldığımda bu mail işini nasıl yapacğaımı bilmiyorum)

 
vps'e mail server haline getirmek için gerekli programları kuracaksınız. (bkz: postfix) (bkz: dovecot) vs. (nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız www.howtoforge.com)
mail alabilmek için dns zone dosyanıza mx kaydı ekleyeceksiniz. (nasıl yapılacağını yine yukarıdaki linkte bulabilirsiniz ya da google yardımcı olacaktır.)
postfix'i kurup hiçbir hesap açmadan php'nin mail fonksiyonuyla mail gönderme şansınız var ama muhtemelen spam klasörüne düşer.
yeni mail hesabı tanımlayacaksınız. (postmaster@xyz.tld gibi giden mailler için default bir adres tanımlayın.)
phpmailer konfigürasyon dosyası içine (dosyanın adını hatırlamıyorum, config.inc, config.php gibi bir şeydir, google'dan phpmailer yapılandırmasını da bulabilirsiniz :)) mailleri gönderecek hesabı ve şifresini tanımlayacaksınız.
hepsi bu :p
az bekleyin, ben linkleri bulayım sizin için :)
  • coder  (07.08.13 15:05:37) 
tamamdır hocam çok teşekkürler.
muhtemelen postfix ismi bnim için yeterli olacak. onun üstünden yürürüm akşama kadar öğrenirim herhalde :)

ya aslında phpmailer kullanmayı biliyordum da, dediğim gibi hep onun gireceğim değerleri natro'da hazırdı. nereye ne yazacağımı söylüyorlardı yani.

ben şimdi önce vps'ime şu postfix falan yükleyip bir mail adresi şifre oluşturayım. gerisini yapabilirim herhalt.
  • kamera motor  (07.08.13 15:09:42) 
vps'i tam bir server (dns, httpd, mail vs.) haline getirmek için aşağıdaki linktekileri uygulayın.
www.howtoforge.com
linki ubuntu için verdim ama site içerisinde perfect server diye arama yaparsanız diğer linux dağıtımları için de resimli anlatım bulabilirsiniz.
ispconfig sayesinde tıklayarak her türlü ihtiyacınızı giderebilirsiniz. youtube'da yeni domain tanımalama, mail ve ftp kullanıcı oluşturma videoları bulabilirsiniz.
(beklemeye devam edin, bunu istemiyor da olabilirsiniz, ayrı ayrı anlatımların linklerini de vereyim.)
  • coder  (07.08.13 15:11:34) 
mail server için kurmanız gereken programların anlatımı için:
help.ubuntu.com
redmine.yorba.org
tabi yine ubuntu için ama program isimleri yazıyor. vps'inizde kurulu dağıtım için anlatımları google'dan bulabilirsiniz.
  • coder  (07.08.13 15:16:34) 
www.digitalocean.com

şurda güzel bir link buldum hocam.
buradan postfix'i yükleyeceğim. sanırım bundan sonra da dns tanımlama gibi bişi yapmam lazım. onu daha hiç araştırmadım, sonra onu araştırıp halledeceğim.
  • kamera motor  (07.08.13 15:17:09) 
dns ayarları: www.wikiturk.net
eğer www.xyz.tld olarak sitenize erişebiliyorsanız zaten dns ayarları yapılmıştır. mail için mx kaydı ekleyeceksiniz. conf dosyasının nerede olduğu kullandığınız dağıtıma göre değişiklik gösterir. ubuntu'da /etc/bind klasörünün içinde.

  • coder  (07.08.13 15:19:49) 
aşağıdaki linkte de phpmailer'ı nasıl kullanacağınız anlatılıyor.
www.mehmetmutlu.com.tr

  • coder  (07.08.13 15:23:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.