[]

İnsan eti yemek

Yanlış mı sizce? Yanlışsa neden yanlış?

Sebebinizi yazdıktan sonra bunun sebebini de yazarsanız sevinirim.
Örneğin: Yanlış çünkü midem bulanır. (Midenizin neden bulanacağını da belirtin lütfen).

Teşekkürler.

 
her şeyden bağımsız olarak insan etinin pişmesinin zor ve piştiğinde çok sert olduğunu okumuştum nerde olduğunu hatırlamadığım bir yerde. bi de onlarca seçenek varken insan eti yemeyi tercih edeceğimi düşünmüyorum.


  • in vino veritas  (07.08.13 02:33:02 ~ 02:33:31) 
sırf yenmek için özel yetiştirilmiş insanları yemek yanlış değil mesela.


  • Ufuk  (07.08.13 02:35:13) 
kendi cevabımı da vereyim:
tadı güzel olduktan sonra "yemem" dediğim hiçbir et yok. köpek, kedi, at, insan.
toplum köpek yemediği için köpek yememek çok adice bir şey.
inancın gereği domuz vs yemezsin anlarım onlara lafım yok.
bu arada hayatım boyunca (kendimi bildim bileli) çok güzel bi kadının etini yemeyi istedim. neden hiç bilmiyorum. ama kendi kendime fantaziler kuruyorum böyle.
anormallik diz boyu heralde bende.
  • norek  (07.08.13 02:37:49) 
birini öldürmeden nasıl olacak? Diyelim ki yemek istedim ben, eceliyle ölen birini yesem yakınları izin verecek mi? Yoksa birini öldürmeden nasıl olacak?
En önemli soru bu bence.

  • dafaiss  (07.08.13 02:38:47) 
Hukuksal acidan sorun cikartacak oldugundan, geleneklerimizde veya mutfagimizda boyle bisey olmamasindan (cenin yenen ulkeler), kendi cinsimiz olmasindan ve insanlara diger canlilardan farkli bir bakisimiz olmasindan kaynaklanir, yenilen insanla empati de kurabilmek daha kolaydir sanirim.

O diil de ben geyik eti yedim ilk defa, ne acaip lokum gibi biseymis o.
  • la traviata  (07.08.13 02:42:14) 
Bi de kokusunu alana laf anlatmanin zorlugundan.

- hayatim ne pisiriyosun?
- anani!
  • la traviata  (07.08.13 02:43:36) 
birini yemek için öldürmen gerekir, hayatın mucize olduğuna inandığım için bunu yapamam yapanı da yamyam diye karşılarım. he ölmüş birini alıp pişirip yiyelim öldürmeyelim dersen de çok garip karşılarım. şimdi böyle bi adamla karşı karşıya otururken içinden acaba bunun eti lezzetli midir diye düşünen biri normal olabilir mi?


  • oradaydik ve simdi buradayiz  (07.08.13 02:53:11) 
abi kasapta bildiğin et satılırken niye insan eti yemeyi isteyeyim lan? en sevdiğin insanı birisinin yediğini düşünsene lan? ya da kardeşini pişirip yediğini falan. çok saçma ve iğrenç amk.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (07.08.13 03:06:36) 
ben birini yersem biri de beni yiyebilir. :)


  • kakao  (07.08.13 03:08:19) 
empati baba, şimdi kimse "inekler benim annemi pişirip yese" diye empati yapamaz ama "şu ceninci hüsnü bizim hatuna sulanıp kolunu sokup çekmesin yavrucağızı" diye empati yapabilir. iğrenç yani evet.


  • zazazaraeta  (07.08.13 03:13:04) 
ne yanlış ne doğru. şudur diye iddia da edemem. en fazla beğenmedim diyebilirim. onun için de tatmam lazım.


  • papillon7  (07.08.13 03:13:51) 
çok fazla gore içerik bakmaktan oluyor. kendi tadını da merak ediyor insan.
son izlediğim iki film hannibal ve red dragon:d

  • MouseP  (07.08.13 03:29:39 ~ 03:30:31) 
Yanlış değil, yenebilir, ama genetik kodlarımız buna izin vermez.

Hiçbir memeli son çaresi olmadıkça kendi türünü yemez. Siz hiç aslan yiyen aslan gördünüz mü? Veya fare yiyen fare?

Birgün bir felaket olur da, etrafta yiyecek hayvan kalmazsa yersiniz merak etmeyin, tadını falan da umursamazsınız.
  • nuri  (07.08.13 03:39:10) 
Cenin yiyen Çinliler var..
Belgesel kanallarinda envai cesit yaratik yiyenleri gordukten sonra olayin en temizinin musluman i$i et yemek olduguna karar verdim.
Dini bir tartisma acmak istemem ama(yanlissam beni duzeltin) aklimda kaldigi kadariyla islam inancinda dedikodu yapan insanlar icin; 'kardesinin ölü etini yer gibi olur' deniliyor.
Yani insan eti yemek diye bir seye atif var dinde
  • nax  (07.08.13 03:39:22 ~ 03:40:55) 
hürriyet bilim vardı eskiden,yada eskiden okurdum yani.bir haber vardı,dikkatimi çekmişti.zamanında afrikada bir grup aslan yada tek bir aslan insanları avlıyormuş özellikle.hayvanın ana besini ceylan falan değil artık insan oluyor yani. haberde de bunun sebebi olarak da insan etinin en güzel et olduğunu ve aslanın da bu tada alıştığı için sürekli insan avladığı gibisinden bir şeyler yazmışlardı.
şahsi fikrim ise,yiyecek başka hiçbir şey yoksa büyük söz söylememek gerek bence.sonuçta insan da bir canlı ve gıdaya ihtiyacı var düzenli olarak.bu gıdayı düzenli alamadığı takdirde tahmin bile edilemeyecek fiziksel ve psikolojik tepkiler verebilir.

  • dengesiz bir insan  (07.08.13 03:44:33) 
o cenin yeme işi fake sayın ahali.
şu fotoğrafların tamamı bir fotoğraf sanatçısının elinden çıkma.

marieconbgdlr.files.wordpress.com
  • norek  (07.08.13 03:44:46) 
günümüzde et yiyen kabileler var hala. bu daha çok ayinlerle ve kabilelerle özleşmiş bir durum. düşününce doğru gelmiyor insana ve yasalar da buna engel oluyor. toplumsal normların çok ötesinde.

ingiliz kanunlarında cinai kanibalizm suçmuş. mesela, üç adamın filikada mahsur kalıp, ikisinin üçüncü kişiyi öldürüp yediği bir durum olmuş. o iki adamı tutuklamışlar. aşırı açlık durumları insanı buna itebiliyor, tarihte savaşlardaki kıtlık dönemlerinde de görülmüş bişey mesela.

bir de insan eti yiyince "kuru" hastalığı kapma riski varmış.
  • ermanen  (07.08.13 04:19:49) 
içinde bulunduğu protein miktarından dolayı çok besleyici ve lezzetlidir (albert fish in yalancısıyım) zorda kalırsam acımam yerim ama normal şartlarda sadece yasal etler.


  • haydarii  (07.08.13 05:01:22) 
hayvan etı yemek bıle ara sıra bana yanlıs gelırken ınsan etı yemek benım ıcın cok no no bı sey. kesınlıkle yemem, yıyen de yesın madem dıyemem. basbaya yanlıs gelıyor.


  • anneke  (07.08.13 08:20:17) 
Herkes baskasinin etini yemeyi dusunmus de biri de kendi etinin yenme ihtimalinden yola cikip dusunmemis.

Yemem cunku oldukten sonra birinin beni yemesini istemiyorum. Ben nasil kendi bedenime saygi duyuyorsam baskasininkine de duyuyorum. Adami niye paramparca edeyim, mideme indireyim lan?

Buyuk konusmayayim da bir felaket olsa ve ac kalsam bile bir insanin etini yiyebilecegimi sanmiyorum. Hatta yemem.
  • burasi ne garip bir yer  (07.08.13 13:49:20) 
protein falan denmiş de, genetik olarak ne kadar yakınsanız bir bireye o size o kadar az faydalıdır. anne baba manasında değil tabi, tür olarak. o proteinleri siz de üretebiliyorsunuz zaten, alabileceğin ekstra bir şey yok. en fazla yağını falan yersen olabilir o da sadece enerji sağlar sana, adamın kemiğini yiyemeyeceğin için kalsiyumu da çok az miktarda alırsın zamanla kaslarında körelmeler başlar mesela.

tabi sadece insan etiyle beslenirsen bunlar.
  • zazazaraeta  (21.01.14 15:29:31) 
Ufaktım, Zeytinburnu'nda akrabamızı ziyarete gitmiştik. Komşulardan biri etli bir yemek ikram etmişti. Biz de yemiştik. Meğer adam birisini kesmiş. Olayla ilgili haberler falan da vardı. Yemiş bulunduk bir kere. Nasıldı hatırlamıyorum ama.


  • armagan  (21.01.14 15:33:55 ~ 15:34:40) 
Gercek hikayeden uyarlanmis su film var, www.imdb.com

Bir de "a modest proposal"i okumanizi tavsiye ederim.

Soruya ise net bir cevabim yok, extreme durumlarda ne tepki verecegimizi tam net olarak kestiremiyebiliriz.
  • nwnd  (21.01.14 15:37:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.