[]

Unutkanlık

Bunun hastalık olma sınırı nedir? Bir ara deli anahtar unutuyordum. Simdi deli dikkat ediyorum. Sinir bozucu. Bazen kelimeleri unutabiliyorum. İngilizcesi geliyor aklıma. O da olmazsa resmini aklıma getirip öyle buluyorum. Sık olmuyor ama uzun muhabbetlerde "ne denirdi ya?" cümlesini cok kuruyorum. Cidden çeşitli kelimeleri eski türkceyi kullanmayı seviyorum ama iste unutkanlık var. İsimleri cok unutuyorum. Düzenli görüşmediğim insanların isimlerini unuturum. Hatta düzenli görüşmeyecekmişiz gibi görünen insanlarla tanisirken isimlerine dikkat bile etmiyorum. Numaralarla aram felaket. Kısa süreli hafızam felaket. Numaralarla aram cidden feci. Tc no mu ezbere biliyorum ama. İnternette ve kartlarda tüm şifreleri ortak yapıyorum. Zor yapıyorum ama ortaklar neticede.

Bunlar su an aklıma gelen eksi yönlerdi. Müzisyenim, 29 yaşında erkeğim. 12 sayfalık konçertoyu ezberleyebilirim. Tabii uzun bir calışma sürecinden sonra. Okuldan öyle mezun oluyorsun zaten. Çaldığım herseyi notasını görünce hatırlarım, çalmakta zorlanmam. Büyük operalar senfoniler çalıyoruz. Hemen hemen her satırında hatırlamam gereken seyleri hatırlarım sonradan önüme konunca. Görsel hafızam iyidir. Esimle ekranda gördüğümüz oyuncuların baska nerde oynadığını söyleriz.

Simdi bu unutkanlık nerde bir saglık sorunu olarak başlıyor?

 
b12'yle alakası yok. bende de unutkanlik vardı b12 bir işe yaramıyor halen yüzleri unutuyorum. doktoruna sorman lazım.


  • low-life  (06.08.13 08:01:04) 
bu bir hastalık değil, odaklanma sorunu. odaklandığın hiçbir şeyi unutmadığına ve hafızana alabildiğine göre esasında sende konsantrasyon sorunu mevcut. ilgini çekmeyecek şeyleri zaten beynin senden önce yok sayıyor. hayatın kendince önemli gördüğün kısımları hariç diğer hiçbir şey ilgini çekmediği için tembel beynin bilgileri düzenli raflarına değil, çöplüğe atıyor. lazım olduğu zaman da bulamıyorsun o karışıklıkta. aynı sorun bende de vardı, önemsemediğim şeyleri hala önemsemiyorum ayrı da lazım olacağını hissettiklerimi dikkatimi toplayarak yaşamaya çalışıyorum. bir iki derken zamanla alışkanlık oluyor. insan beyni çok ilginç. hemen her konuda önce seni kendisine uydurmaya çalışıyor, direnirsen ver elini öpeyim dercesine anında u dönüp çakma itaatkar moduna giriyor..


  • derz dolgusu  (06.08.13 16:09:40) 
bence b12 hikaye, bir doktora danış istersen. bende kullandım ama pek bir sonuç alamadım.


  • low-life  (06.08.13 16:35:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.