[]

Tamir edeyim derken ekranın ışığı gitti

Eski bir laptopun ekran menteşeleri kırılmıştı. Menteşeleri değiştirdim. Ekranın kablolarını söktüm geri taktım. Şu anda bilgisayar normal açılıyor fakat ekran çok çok karanlık, gece bile zor okunuyor. Nedir teşhisiniz? Devreler falan mı yanmış, ufak bir kablo mu kopmuş? Onarılabilir bir şey mi?




 
tahmini servis faturası 150 lira. nedenini ben de bilmiyorum daha önce başıma gelmişti ama.


  • westblack  (06.08.13 03:07:22) 
tekrar açıp bir kontrol etsen... youtube a laptop modelinin adını yazıp içini açıp bakma videolarını seyredip doğru yaptığından emin olsan...


  • inanmazsan inanma  (06.08.13 03:21:32) 
büyük ihtimal kabloyu tam takamamışsınız. tekrar açıp sağlamlığını kontrol edin.


  • zombie0  (06.08.13 03:25:51) 
ekranın arka tarafında geniş bir bağlantı yeri var, plastik üzerine metal iletkenler bulunan incecik bir şey. o tam oturmamıştır.


  • alletroop  (06.08.13 03:35:05) 
ekranın ledleri patlamıştır. %90 ihtimal. genelde bu tarz hatalarla gelen müşterilerin çoğunluğunda bu arızayı tespit ediyoruz.

bedeli de yeni bir ekran. 150-200 arası. marka ve modele göre değişir.

en iyi senaryo ise, ekrana giden flex kablosunun arıza yapmış olma ihtimali.

onun bedeli de 40-60 tl arası.
  • 1tam1ayran  (06.08.13 11:21:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.