[]

Vadeli hesabın mantığı nedir?

küçük bir miktar birikmiş param var vadeli hesaba yatırmak istiyorum. diyelim ki paramı 3 ay vadeli yatırdım. bundan sonrası hakkında kafam karışık.
1-bu 3 aylık sürede diyelim ki çok acil paraya ihtiyacım oldu bu durumda vadeli hesaptan paramı çekebilir miyim yoksa o hesap vadesi dolana kadar kilit midir? çekebiliyorsam bu durumda ne olur?
2- 3 ay boyunca paraya hiç dokunmadım. 3 ayın sonunda vade tekrar ikinci bir 3 ay olarak kendini otomatik olarak yeniliyor mu?
3- aslında kafamı karıştıran şu. bir arkadaşım ısrarla diyor ki, 3. ayda 2 günlük bir zaman diliminde paranı ve faizini dilediğin gibi çekebilirsin sonra tekrar vade işlemeye başlar ve paranı cekersen karın yanar. böyle bir şey var mı?
teşekkürler.

 
1 ) faiz süresi dolmadan paranı rahatlıkla çekersin ama ama ama o güne kadar paranın üzerine eklenen faiz parasını alamazsın.
2 ) yenilenirmiş

  • nen var kuzum  (17.03.09 09:36:54 ~ 09:40:01) 
1.çekersin, ama o zaman vade bozulur ve faiz işlemez.

2. evet yeniliyor.

3. burda ne demek istediginizi anlamadım
  • jeanne hebuterne  (17.03.09 09:38:06) 
1. paranın anaparasını istediğiniz zaman çekebilirsiniz ama vadesi dolmadan önce çektiğiniz için o güne kadar aldığınız faiz yanar.

2. ellemezseniz önceki vade kadar otomatik yenilenir ama güncel faiz oranlarıyla. faizler düştüyse eski oranı değil, o günkü oranı alırsınız.

3. 3. ay dolduktan sonra faiz hesabınıza tahakkuk ettirilir. artık sizindir. faiziyle birlikte çekebilirsiniz. evet, vadesi otomatik yenilenir dedik ama henüz yenilendiği gün işlem (çekme vs) yaptığınız için, henüz işlemeye başlamış yeni bir faiz olmadığı için yeni 3 aylık vadenin henüz ilk gününde olduğumuz için) kaybınız olmaz.
  • kibritsuyu  (17.03.09 09:38:40 ~ 09:39:30) 
vadeli hesaplarda paranın %10'una kadar olan miktarini çatır çatır çekersin vadeside bozulmaz lakin bunu hiç bir bankacı açık açık söylemez.ne de olsa amaçları kar etmek

ayrıca actırdıgın hesap tekrar eden bır hesap ise vade sonunda tekrar vadeli mevduat olur bankacıya bunu da solemek lazım...

hepsi çakal bunların...
  • cairo  (17.03.09 10:38:26) 
%10 diye bir sey yok. bankaniz izin verirse istediginiz kadarini vade bozulmadan cekebilirsiniz. cekmediginiz kisma faiz islemeye devam eder. tutariniz yeterince buyukse, cektiginiz kisma bile o gune kadar isleyen faizi odeyen hesap turleri de mevcut.
(i$im bu, yoksa ben de nereden bilecegim canim:)

  • 507  (17.03.09 12:26:31 ~ 12:31:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.