[]

Finlandiya'da Lisans ve/veya Lisansüstü Eğitim

Finlandiya'da lisans veyahut lisansüstü eğitim görmek için,

-şu an Türkiye'de lisans eğitimi gören bir Türk vatandaşı olarak-

Neler gereklidir?

Neler yapılmalıdır?

İzlenecek yol nasıl olmalıdır?

 
bence duyuruyu adam akıllı bir düzenle bu haliyle bilen olsa da cevap yazmaz çünkü çok üstünkörü yazmışsın


  • yol  (05.08.13 22:50:27) 
Erasmus


  • nicki martin  (05.08.13 22:59:54) 
Peki Erasmus programı dışında direkt Finlandiya'ya gidip bir yıl dil öğrenmek, sonrasında da belli bir lisans programına katılmak için ne gibi bir yol izlenmeli?

Konu hakkında çok az bilgim olduğu için - üniversite sayfaları yeterli bilgiyi veremiyor açıkçası - soruyorum.
  • bad motherfucker  (05.08.13 23:10:36) 
yüksek lisans için:

finlandiya'daki üniversitelerin sitelerine girip başvurmak istediğin bölümlere karar vereceksin. sonra bu bölümlere başvurmak için gerekli olan evrakları tamamlayıp başvuracaksın. muhtemelen referans mektupları, toefl istenecektir. yeni geçen yasaya rağmen finlandiya'daki birçok yüksek lisan bölümü hala ücretsiz.

belirli başlı şehirleri helsinki, tampere, turku ve oulu. oulu'ya gitmedim, hayli kuzeyde olur kendileri ama geri kalanlar için helsinki > turku > tampere diyebilirim.

finlandiya'daki başarılı üniversitelerden bazıları ise:

aalto university
university of helsinki
university of turku
tampere university of technology
  • hayley williams ile evlenecek genc  (05.08.13 23:25:03 ~ 23:25:50) 
finlandiyada lisans zor direk, bence burada iyi bir lisansın üstüne yüksek denemelisin.


  • lanc  (05.08.13 23:36:20) 
@hayley williams ile evlenecek genc , study in finland sayfasından da yararlanarak, ingilizce gösterilen lisans programlarına baktım.

ben şu an makine mühendisliği okuyorum hali hazırda, bu yönde bakındığımda hamk university, ingilizce lisans programına sahip.

hamk university konusunda bilgin var mı?
  • bad motherfucker  (05.08.13 23:44:49) 
hamk'ı birisi ekşiden sormuştu ama mesajlardan bulamadım. silinmiş muhtemelen. açıkçası eğitim nasıldır bilmiyorum ama olduğu şehrin kasabadan farkı yok.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (05.08.13 23:55:16 ~ 23:59:18) 
@hayley williams ile evlenecek genc , orası ve saimaa university of applied science dışında lisans seviyesinde ingilizce programı olan üniversite pek yok.

ne aalto, ne helsinki, ne turku.

saimaa nasıldır peki?
  • bad motherfucker  (06.08.13 00:01:16) 
applied science ya da university of technology ayrımına dikkat etmedim. çünkü ingilizce lisans programı olarak makina mühendisliği veren sanırım iki üniversite var ve ikisi de applied science şeklinde.

gelip bir yılda fince öğrenmek de yapılmayacak şey değil. netekim mali konular bu durumda etkisini gösteriyor. bir öğrenci adamın ayda harcayacağı miktar nedir finlandiya da? illa helsinki olmasına da gerek yok sonuçta. var mı?
  • bad motherfucker  (06.08.13 23:51:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.