[]

Temel insani değerler

vicdan ve haysiyet midir?

var mı sizde bunlardan? sizce de en temel değerler bunlar mı? başka var mı?

edit: temel derken, olması gereken anlamında yani.. bir de "değer" olarak bahsediyoruz, "duygu" değil..

korku, temel bir duygu ama temel bir değer değil. ama mesela vicdan hem değer hem duygu olabilir mi?

 
temel diyince kulaga herkeste dogustan bulunmasi gereken seyler gibi geldiginden vicdan ve haysiyetin temel degerler olabilecegini dusunemiyorum, cunku bunlarin zerresinin bulunmadigi bir cok insan gordum son zamanlarda.


  • tasa oturma soguk ceker  (05.08.13 18:11:00) 
Bence en temel değer empati. Varlığı veya yokluğu iyi-kötüyü belirliyor bence.


  • Haldamir  (05.08.13 18:11:28) 
cok dogru.


  • tasa oturma soguk ceker  (05.08.13 18:23:48) 
tevazu


  • feykalade  (05.08.13 18:35:56) 
vicdansizligi kaldirabilirim ama haysiyetsizligi kaldiramiyorum. o yuzden haysiyet daha onemlidir bana gore. haysiyet ya da durustluk tek basina yeterli geliyor bana.

ek: vicdan anlam olarak biraz muglak.
  • f_d  (05.08.13 22:44:58 ~ 22:46:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.