[]

Amerika'da Master yapanlar nasıl yapıyor?

Beyler bayanlar, türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinde saçma sapan çirkin bir bölüm okuyorum.

Master degree olarak American Studies üzerinden gidip akademik kariyer hedefindeyim.

GPA'im gayet iyi, yaklaşık 3.5
İngilizce'de problem değil, journallarda yayınlanan reviewlerim falan var
Reference konusu da sıkıntı değil bu alanda Türkiye'nin en yetkin kişilerinden referans alabilirim sanırım

Sorun PARA... baktığım tüm okullar yıllık 30k falan gösteriyor. bazılar 40k ya kadar çıkıyor falan.

Şimdi sorum şu ben bu kadar istekli ve girişkenken gidip istediğim yerde okuyamayacak mıyım? Yok mudur bunun yolu, bursu, sonradan ödemeli bir şeyleri? Gidenler nasıl okuyor, ne yapıyor? Her şey birikim mi?

Yardımlarınız için çok sağolun şimdiden.

 
o kadar giriskenseniz tek tek gitmek istediginiz üniversitelerin sayfalarina baksaniza, her birinin özel burslari var.

bunu gectim o kadar giriskenseniz bilmenizi beklerdim, sirketlerin programlari var siz gidip okuyorsunuz onlar karsiliyor sonra onlar icin calisiyorsunuz.

o kadar giriskenseniz keza yine bilmenizi beklerdim, fullbright var...

o kadar yazdim ettim diyorsunuz, hocalarla kontaga gecip sorabilirsiniz tek tek hocam beni alin diye.

bunu gectim okuldaki hocalariniza baski yapip güzel öneri mektuplari alip gidebilirsiniz parasiz, ki öneri mektubu eger iyi hocalariniz var ise cok büyük bir etkendir.

o kadar giriskenseniz zaten daha önceden calistiginiz yerlerle de kontaga gecin, o kadar dediginiz kadar basarili iseniz size biseyler verirler, yardim ederler, kontak bulurlar, olmadi geri ödemeli finansman saglarlar.
  • serabetan  (05.08.13 12:06:49 ~ 12:07:38) 
tev master bursu var.

american studies için hangi şirketin programı var @serabetan?
  • ayn-i cemin bülbülü  (05.08.13 12:10:44) 
@ayn...

uluslarasi neredeyse her sirketin var. özellikle amerikan sirketlerinde yaygin. ek olarak danismanlik sirketlerinde de cokca uygulanan bir sistem.

bazilarinda önce girip bi süre calisiyorsunuz sonra sizi programlara gönderiyorlar, o sirada masraflariniz karsilaniyor, sonra dönüp bir kac sene baglayici kontrat yapiyorsunuz. genelde masraflari ödeme bile degil sadece orda 3-5 sene calisacaginiza dair kontrat.
  • serabetan  (05.08.13 12:14:45) 
Okuldan kabul aldıktan sonra bir de burs için yazabilirsin. Ya da bütünleşik doktoraya başvur, onda maaş alırsın bir de.


  • sen git ben geliyorum  (05.08.13 12:26:29) 
- hepsinin sayfalarına baktım zaten, international students için burs çok az.
- bu şirketler hangi şirketler? hiç duymadım.
- fulbright? master'a? bir de american studies'e? yapma...
- iyi referans alıp ücretsiz okunduğunu/yaşandığını da ilk kez duyuyorum.
- geri ödemeli bir şeyler varsa profesörlerden önce buradan duymak istediğim için duyuruyu açtım zaten.

not: evet girişkenim.
  • eastanbool  (05.08.13 12:28:01) 
Fulbright niye olmuyormuş master'a? Türk mantığıyla düşünme. Adamlar her dala veriyor. Çok başarılıysan dediğin gibi, alırsın.


  • sen git ben geliyorum  (05.08.13 12:34:59) 
-hepsinin sayfalarina bakip bulamadi isen hic bir lafim yok.

-ben ivy league deki bir üniversitenin sayfasina girdim simdi, ordan beni uluslarasi burs sayfasina atti ve orda ek olarak bir baska sayfada da her alandaki burs sayfasina yönlendirdi. alandan, bölümden, ülkeden bagimsiz onlarca burs var. he evet zor, evet cok iyi hatta cok cok iyi olman lazim. ama öyle oldugunu iddia ediyorsun zaten

-bu sirketlerden biri mesela mckinsey.

-fullbright master a evet american studiese evet.

-iyi referans alirsan, salliyorum nihat berkerden aldigin referansta "bu adam hayatimda gördügüm en basarili kisilerden biri, kacirmayin" mealli bir sey yazarsa, ki bunun illaki american studies kisminda bu ayarda hocalar vardir türkiyede, o an seni kacirmayacak onlarca üniversite bulursun!

-geri ödemeliler icin bahsettim, daha önceden calistigin ve basari ile beraber kendini kanitladigin yerler var ise burs veriyorlar, benim böyle giden arkadaslarim oldu.

ki bunlar disinda girisimci adam kendini kisitlamaz, sinirsiz düsün, hocalara mail atip sormadan olmaz, hocam ben büyük adam olucam, backgroundum budur, sunlari basardim, sunlari basaricam diyip, bunun icini doldurabiliyorsan alirlar.
  • serabetan  (05.08.13 12:40:03 ~ 12:45:12) 
Serabetan

abi mobildeyim ve mesaj atamıyorum bir turlu. Bana bir mesaj atsana bir şey soracağım. Mesaja cevap yazabiliyorum çünkü.
  • sen git ben geliyorum  (05.08.13 12:57:20) 
fulbright ile master yaptım abd'de. american studies de gayet uygun bir bölüm fulbright için, neden olmaz demişsiniz anlamadım?

ayrıca cv'nize göre okuldan da burs alma imkanınız var. ben half tuition da okuldan almıştım. yoksa fulbright tek de yetmezdi.
  • vejeteryanvampir  (05.08.13 16:45:37) 
Direk doktoraya basvur. Hic ugrasma mastirla


  • kendi ekseni etrafinda donen insan  (06.08.13 02:32:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.