[]

PC parçalarının dayanılmaz hafifliği

selamlar! 10 yıl sonra yeniden bir pc toplama heyecanı ile forumlara, sitelere saldırıp şu anki teknolojiyi öğrenmeye ve hazmetmeye çalışıyorum.

ancak bu aradan geçen 10 yıl ile ilgili çıkarımlarım olacak, katılırsınız katılmazsınız bilmiyorum, yorumlarınızı da beklerim, parça parça gideceğim.

1) bu soru değil; halen "toplama pc rullezzz!!" bu beni çok sevindirdi.
2) işlemcide halen nasıl sadece intel vs amd devam eder şaşıyorum. yuh be! hala aynı sidik yarışı. forumlarda halen ergen ergen kavgalar, test sonuçları yarıştırmalar. gs-fb'den beter. 10 yıl önceki sistemim amd idi sanırım şimdi de amd kuracağım ancak bu sefer intel mi alsam acaba diye ortada kaldım. 10 yıl öncesinden gram değişen bişi yok.

3) markaların aynı kaldığı ama nispeten savaşın çok çetin geçmediği diyarlar anakartlar. intel desteklilerin çeşit sayısı uçmuş! amd nispeten aynı. anladığım kadarıyla usb3, sata3, ddr3 en son teknolojiler.

4) coşan parçalardan diğeri. ram'ler! gskill diye bişi türemiş, herkes varsa yoksa onu tavsiye ediyor. kingston candır ama...

5) ekran kartını takip ediyordum ara ara ağzım açık bir şekilde. hiçbir zaman bu kartlara bu kadar para verileceğini düşünmemiştim. halen de düşünürüm ki ekran kartları tembel oyun firmalarının kod yazmaktan üşendiği ve bütün işi kartların üstüne yığmasından dolayı bu kadar değerlendiler. yoksa 1.200 lirayı ekran kartına yatıran tipleri oyun dışında başka bir şeyle motive edemezsiniz. (iş için olanları ayrı tutuyorum) sanırım 400 ten aşağı güncel kart yok.

6) kasa işi tam muamma onu daha arıyorum. 550w psu lazım o kesin. harddisk eski pc'dekileri takıcam ilk başta masraf olmasın diye. ardından ssd alacağım o kesin. harika bir teknoloji. yetiştiğim için çok mutluyum.

1.300 4 parça fiyatı için iyi gibi. kasasıyla falan 1.550 civarına gelecek. birkaç ay sonra yeni hdd, ssd nerden baksan 2.000 tl'ye çıkacak. 10 yıl önce aldığım 1.000 lira civarı tutmuştu diye hatırlıyorum. demek şu aralar iyi birşey minimum 2.000 tl.

okuduysanız teşekkür eder, fikirlerinizi beklerim.

 
Yeni nvidia 7xx serisini kesinlikle tavsiye ederim.ssd de dayanıklılık önemli, hız zaten belli bir standartta.

Ben de en önemlisi güç kaynağı.orda 80 plus olmasına dikkat edin.sessiz olur kaliteli olanlar.

Bi de iyi bir klavye mouse alın.güzel de bir koltuk oldu mu tamam
  • elebego  (06.08.13 03:41:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.