[]

Sakal tıraşı olurken nelere dikkat edilmeli?

Yaşım 22 ama çok sık değil 1,5 2 haftada bir traş oluyorum, hatta çok ilginçtir ki bıyığım çok çok az ve tüy şeklinde çıkıyor onu da kesiyorum arada.

Şimdi hem düzgün ve hem de zahmetsiz tıraş edilebilir sakallara kavuşmak için ne yapılmalı ne yapılmamalıdır tavsiyelerinizi bekliyorum.


Not: Şu bıyığın hala tüy şeklinde çıkması ve sakalların da düzensiz çıkması(mesela boyun kısmımda çok ve aralıksız çıkıyor ama yüzümde seyrek ve düzensiz çıkıyor) kafamı çok bozuyor açıkçası önerilerinizi bunlar için de yazın lütfen.

Not2: Kilo problemi var malesef, bu sakalı etkiler mi? Şu anda gayet kararlı bir şekilde veriyorum gerçi ama yine de sormuş olayım.

 
mach3 kullan.


  • ykyt  (04.08.13 21:26:48) 
sakallar zamanla oturur, herkes 15 yaşında sakallı gezmiyor. traş için birçok yöntem var, ben eski usül yaprak jiletle traşı tercih ediyorum, yeni makine var evde o daha zor geliyor ve jiletle daha güzel bir his veriyor. mach3 tarzı hazı bıçaklar da iyidir, senin durumunda jiletten daha iyi ve pratik olur. makina da alabilirsin veya madem 2 haftada br traş oluyorsun berberde traş olabilirsin en zahmetsizi.


  • r_u_h  (04.08.13 21:44:54) 
  • compadrito  (04.08.13 22:20:09) 
Selam, sakallarının çıkş yönüne doğru kesmelisin. Eğer tersten alırsan tahriş artar. Hassas cilt için için gilette mach3 sensitive öneririm. Aynı markanın traj jeli de güzeldir. Elmacık kemikleri bölgesini olabildiğince yukarı taşımadan kes ki sakallar ileride gözüne kadar çıkmasın. Traş sonrası da alkölsüz olan mümkünse kaliteli marka balsam kullan, hem ferahlatır hem de bakım yapar.


  • geodude  (04.08.13 22:55:30) 
@geodude'a katılıyorum. kaliteli balsam almaya paran yetmezse arko nun klasik ufak tüp kremi ve ona benzer tüpte hobby'nin zeytinyağlı kremi de tahrişe karşı oldukça faydalı.


  • r_u_h  (05.08.13 00:12:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.