[]

durum karışık akıl verin lütfen

iyi günler arkadaşlar
ben almanyada duisburg essen üniversitesine şartlı kabul aldım
yanlız orada yapamamak , geçimimi sağlayamamak , alışma sorunu vs. prolemlerden korkuyorum
ben türkiyede antalya alanya işletme fakültesinde uluslarası ticaret bölümü kazandım, ilk yıl ingilizce hazırlık okuyacam

eğer almanya işi olmazsa diğer sene özel üniversitelere geçiş için çaalayacam belkide alanyada kalırım belli olmaz

sorularım şöyle= 1)her şeyi göze alip almanyaya gideyim mi ? 3-4 yıl sondra mezun olurken keşke almanyaya gitseydim der miyim ?
2) almanya olmadı alanyada kalayım mı ?
3) almanya olmadı diğer yıldan iti
baren özel üniye (7 tepe fatih özyeğin )geçeyim mi ?
(not bu yıl özele geçmememin sebebi zorunlu ingilizce hazırlıüı alanyada beleşe getirmek istememdendir)
aklım karışık bilgilendirirseniz sevinirim

 
Bence hedefini büyük tut. Almanya'yı dene eğer yapamazsan bizim sistem malum zaten döner tekrar sınava hazırlanırsın. Yıl kaybettim diye düşünürsün belki ama en azından bir yurtdışı deneyimin olmuş olur.


  • purusha  (04.08.13 11:57:47) 
başka görüşleri alabilir miyim
almanya için aklıma takılan ,dil yok bişey yok ilk gittiğimde sıkıntı yaşama korkusu

  • opeth  (04.08.13 13:08:59) 
almanyaya git. türkiyede üniversite kaliteleri malum. saydığın üni.lerle kıyaslanamaz bile. küçük hesaplar yapma ve gidince orada 1 yılda yaşayarak dilin en güzelini öğrenirsin. türkiyenin en iyi üni.lerinden birinden en iyi fakültesinden mezun oldum ve fırsatım olsaydı bu durumda bile orayı tercih ederdim.


  • hicmimar  (04.08.13 14:53:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.