[]

göz ile ilgili sorular (lazer, lens)

- şimdi ben 22 yaşındayım.
- 15 yaşındayken sınıfın en arkasında otururdum ve tahtayı çok net görürdüm yani muhtemelen göz derecem 0 ya da 0 a çok yakındı.
- 16 yaşında yavaş yavaş problemler başladı ve gözlük kullanmaya başladım. 0.75 civarıydı.
- 18 yaşında ise derecelerim biraz daha ilerledi, sağ gözüm daha fazla ilerledi hatta. ama tam hatırlayamıyorum dereceleri. tahminen 1.25 1.75 gibi bir şeylerdi.
- ben bu gözlüğü hep takardım ve rahatsız olurdum. 20 yaşında gözlüğü çıkardım ve hiç takmadım. o zamandan beri adam akıllı göremiyorum fakat gözlük takmak da istemiyorum.
- 22 yaşında yani şimdi muhtemelen 1.5 1.75 2 gibidir gözlerim (tahmin sadece yanlış olabilir). ayrıca astigmatım da var çünkü hafiften şöyle de görüyorum:
www.besoptik.com
galeri5.uludagsozluk.com
- ayrıca gece görüşüm çok kötü. geceleri otobüs numaraları birbirine giriyor, otobüs durağa girdiği zaman okuyabiliyorum numarayı. bu yüzden geceleri otobüs kaçırmışlığım da var.

1. o eskiden muayene olduğum zamanların kaydı var mıdır? karşılaştırmak için lazım olur belki.
2. miyop genellikle 20 yaşında durur diyorlar, benimki geç başladı 20 yaşında durma ihtimali var mı benimkinin de?
3. 1 2 gün sonra ulucanlar göz hastanesine gidip göz derecelerimi ölçtürmek istiyorum. bunun için herhangi bir para ödeyecek miyim? sağlık sistemi nasıl işliyor?
4. lens kullanmak istemiyordum ama bu aralar düşünüyorum. lensi sürekli değil de ara ara takmak bir sorun oluşturur mu?
5. lazer ameliyat düşünüyorum bir de. düşük miyop derecesine ve yaşıma göre pek tavsiye etmediler.


tavsiyeleri alayım.

etiketler: lens lazer lasik ilasik lasek dünyagöz göz miyop astigmat çizdirmek

 
1- yoktur, onları kağıda basıp eline veriyor makine. muayene sırasında bilgisayarlı sisteme girmemişlerse yoktur yani.
3- Dediğin göz hastaneleri yerine Mayagöz'e gidebilirsin. Göz merkezi olduğu için ödeyeceğin farklar daha ucuzdur ama kalitesi doktorları vs gayet sağlamdır. Yalnız sadece ölçme değil o ölçümü doktorun da kontrol etmesi lazım bence. Muayene olurken sgklı isen 12 lira veriyorsun işte katkı payı (muayene için fark veriliyormuydu unuttum hatırlayınca yazarım)

diğerlerini bilemedim ben.


edit: muayene farkı 6 liraymış. Toplam 18 lira işte.
  • inugard  (04.08.13 11:30:17 ~ 11:55:25) 
1. Eski muayene sonucunuz su an artik isinize yaramaz bulsaniz bile, oynamalar kesin olmustur.
2. Sizin de dediginiz gibi genelde oyle ve de 21 derler hatta. Ama o yaslari da gecebiliyor. Sizin gelisiminiz ilerledikce (boy uzamasi, kemik yapisindak degismeler vb) gozlerinizin de ilerleme ihtimali mevcut. Benim doktorum durmus da olabilir, birkac sene daha ilerleyebilir de, belli olmuyor, kisiden kisiye degisir demisti. (ben de 20 yasindayim)
3. Ozel kurumlarda sigortanin karsiladigi bir kisim var, fakat sizin de ek ucret odemeniz gerekebiliyor. Kimi ozel kurum cok ek alirken, kimi 20 tl gibi cuzi bir miktar aliyor. Hastaneyi arayip onceden ogrenmekte fayda var.
4. Lens kullanmayi goz kurulugu, ya da uyum sorunu yasamayan herkese oneriyorum ben. Bunu da muayene esnasinda ogrenebilirsiniz ancak. Ha, sorun cikmazsa su takma cikarma, gozumdeyken kasima, ruzgar eserse firlama gibi uyduruk bahanelere takilmayin. Dunyanin en rahat seyi. Ayrica surekli kullanmak onerilmiyor zaten. Gozluk de kullanmak gerek. Disarda lens evde gozluk gayet mantikli.
5. Lazer icin aldiginiz tavsiyeler dogru. Ilerleme durmadigindan simdi yapmaniz ise yaramaz, 1-2 seneye yine ilerler. Genelde lazeri 30 civari oneriyorlar.

Umarim yardimci olabilmisimdir.
  • mukrime  (04.08.13 11:35:49) 
çizdirme olayı biraz riskli diye biliyorum.şimdi yapınca rahatlarsın sıkıntı yok ama gelecekte olur da katarakt olma ihtimalinde ameliyat olamıyosun çizdirdiğin için.
hatta doktor demişti kardeşime bak ben göz doktoruyum oldum olası gözlüklüyüm misal verirsem.

  • uzunuzunilgi  (04.08.13 12:03:00) 
derinlik alısı gerektiren mesleklerde çizilmez lazerle. ondan göz doktorları, cerrahlar, mikroskopla uğraşanlar ve sporcular asla çizdirmezler

bir de senin göz numarna hakketen çok düşük, bilmiyorum bu riske grmeye değer mi

lens için önerilen zaten sürekli değil ara ara takmaktır (bu ara kısmı lensine göre değişkenlik gösterebilir)
  • la noix  (04.08.13 12:48:49) 
benim 18 yaşında başladı 24 yaşındayım hala durmadı miyop. lensi tabii ki ara ara kullanabilirsin hatta daha iyi olur. gözüne uygun bir lens aldığında lazer seçeneğini erteleyebilebilirsin, gerçekten çok rahat. göz dereceni ölçtürdüğünde lens için göz çapını da ölçtürtmeyi ,istemeyi unutma. 1.75 az buz bir derece değil. muhtemelen gözlük veya lensi taktığın anda ben dünyayı görmüyormuşum diyeceksin.


  • cilekli krep  (04.08.13 13:00:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.